Ucraina. Viaţa din faţa tancurilor.

Primăria Municipiului Iaşi, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi organizează în premieră expoziţia de fotografii de război „Ucraina. Viaţa din faţa tancurilor”. Vernisajul expoziţiei, semnată de fotojurnalistul AGERPRES, Cristian Lupaşcu, va avea loc miercuri 9 noiembrie, ora 16:00, la Galeria de artă „La Gard” din Parcul Copou, Sala „Diotima”. Fotoreportajul realizat de Cristian Lupaşcu surprinde imagini de război din Ucraina, invadată de Federaţia Rusă la începutul acestui an. Despre lucrările expuse vor vorbi Mihai Chirica – Primarul Municipiului Iaşi, Adi Cristi – jurnalist şi director al Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Claudia Nicolae – director general AGERPRES, Maria Florea – jurnalist senior TVR Iaşi şi fotojurnalistul Cristian Lupaşcu. Evenimentul va fi moderat de Paul Gorban. Expoziţia va fi prezentă la Iaşi în perioada 6-27 noiembrie.

Ucraina Viata din fata tancurilor

Momente surprinse în obiectivul aparatului foto: Înmormântarea unui militar ucrainean ucis în războiul declanşat de Federaţia Rusă la Storojinet • Centrul oraşului Vinita atacat cu rachete • Cozi la alimente la Borodianka • Case, blocuri şi obictive instituţionale din Harkov distruse de armata Rusă • Tancuri ruseşti distruse la Bucea în urma unei ofensive a armatei ucrainene • Bombardarea podului din Borodianka, care leagă Kievul de Polonia • Misiune de căutare a supravieţuitorilor la Borodianka, după bombardarea oraşului • Muniţie de război abandonată sau depozitată.

 

Cristian Lupaşcu este absolvent de Comunicare socială – relaţii publice şi asistenţă socială, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din 2006 este jurnalist la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES. Este absolvent al Cursului de pregătire pentru jurnalişti care transmit din zone de conflict (corespondenţi de război), organizat de Ministerul Apărării Naţionale, 2017. A desfăşurat misiune în Afganistan în 2017, iar în 2020 o misiune în Mali. De la începutul războiului din Ucraina a efectuat şase deplasări, în calitate de corespondent de război, în perioada martie – iulie 2022, când prin obiectivul aparatului de fotografiat a surprins realitatea de război din teritoriu.

Search

martie, 2024