Incepe Festivalul Internaţional „Poezia la Iaşi”

În perioada 07 – 14 mai 2023 la Iaşi are loc cel mai mare festival dedicat poeziei din această zonă a Europei, Festivalul Internaţional „Poezia la Iaşi”, ediţia a IX-a. La ediţia din acest an vor participa peste 60 de poeţi din ţări precum: Albania, Armenia, Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Cuba, Egipt, Franţa, Grecia, India, Italia, Israel, Kosovo, Liban, Maroc, R. Moldova, România, Portugalia, SUA, Spania şi Turcia. Astfel în cele şapte zile de festival iubitorii de poezie pot participa la un adevărat maraton de evenimente pe care cele şase grupe de poeţi le-au pregătit special pentru publicul ieşean. Cu acest prilej vă invităm să îi cunoaşteţi pe participanţii care în perioada 07 mai – 14 mai vor reconfirma că Iaşi este Capitala Europeană a Poeziei.

Festivalul Internaţional „Poezia la Iaşi” 2023

În cele şapte zile de festival (07 mai – 14 mai), cei peste 60 de poeţi invitaţi din 22 de ţări vor fi prezenţi în şapte licee ieşene, unde se vor întâlni cu tinerii iubitori ai poeziei pentru recitaluri lirice şi dialoguri libere, vor susţine recitaluri extraordinare de pozie la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iaşi, vor lansa cărţi apărute recent – în cadrul Târgului de carte LIBREX, ce se va desfăşura la Palas Mall –  şi vor participa la un maraton de lectură şi dialog neconvenţional „la firul ierbii”, în comuna Ciurea. Totodată, în cadrul Festivalului Internaţional „Poezia la Iaşi”, iubitorii de poezie vor avea prilejul să audieze secvenţe de intemezzo muzical, oferit de Patricia Iacob, Diana Maria Hrenciuc Mertic, Ştefana Mihai şi Ruxandra Martin, membre fondatoare ale grupului Essenza Quartet.

 

Festivalul Internaţional „Poezia la Iaşi”, ediţia a IX-a este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Iași, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

În cele opt ediţii de până acum, din SUA și Canada, China și Japonia, Mexic, Federația Rusă, Brazilia, Columbia, Cuba, Danemarca, Suedia, Norvegia, Estonia, Marea Britanie, Franța, Germania, Belgia, înspre Luxemburg, Austria, Italia, Ungaria, Polonia, Cehia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia, Israel, Iran, Siria, Tunisia, Egipt, Senegal, Portugalia, Spania, India, Taiwan, Tătărstan, Azerbaidjan, Serbia, Croația, Slovenia, Slovacia FIPI a adus la Iași marea poezie a lumii. Dacă ar fi să numărăm poeții care au ajuns la Iași, în cele opt ediții ale Festivalului Internaţional „Poezia la Iași”, atunci am reuși să adunăm proape 600 de nume ce au cucerit Iaşul, capitală culturală şi turistică a țării, oferindu-i șansa de a deveni capitala europeană a poeziei.

Search

aprilie, 2024