„Winter Wonderland”, Ediția a XII-a

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează cea de-a XII-a ediţie a Concursului de creaţie literară în limba engleză „Winter Wonderland”. Competiția se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal, participarea este gratuită, singura cerință este ca tinerii autori să dețină permis de intrare la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

 

Elevii din ciclul primar vor prezenta un desen, o pictură sau un colaj într-o manieră individuală și originală, care exprimă spiritul sărbătorilor de iarnă. Pe verso sau atașat lucrării vor scrie în limba engleză un text referitor la același subiect (maxim 35 de cuvinte). Elevii claselor 0, I și a II-a, vor scrie doar 10 cuvinte în engleză, referitoare la tema dată. Lucrările artistice însoțite de texte vor fi depuse la American Corner, la sediul central al Bibliotecii Județene ”Gh. Asachi”, până la data de 27 noiembrie 2022.

Winter Wonderland-2022

Participanții din ciclul gimnazial și liceal vor scrie o lucrare literară originală (povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Creațiile vor fi redactate în limba engleză și vor avea între 500 și 700 de cuvinte.

Textele pentru „Winter Wonderland” vor fi editate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt), font Times New Roman, 12 pt., spațiere 1 și vor fi trimise până la data de 27 noiembrie 2022 pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com. Participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul lucrării) numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, numărul de telefon, numele școlii și al profesorului coordonator (acolo unde este cazul). Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea lucrării și descalificarea concurentului.

Juriul va fi format din profesori de limba engleză. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar, gradului de originalitate și calității exprimării. Ca și la edițiile anterioare, cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-un volum care va intra în fondul bibliotecii. Lucrările artistice ale elevilor din ciclul primar vor fi expuse la sediul bibliotecii.

Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, dar și câte un exemplar din broșura publicată. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 16 decembrie 2022ora 15.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași. Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii www.bjiasi.ro și pe pagina de facebook.

Informaţii suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0722566432, pe adresa de e-mail iasiamericancorner@gmail.com sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, Compartimentul American Corner Corner (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin).

Search

aprilie, 2024