Biblioteca de vacanță – la Secția de Împrumut pentru Copii

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași organizează și în această vară în lunile iulie și august, la Secția Împrumut Carte pentru copii (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile Comerciale, mezanin), o serie de activități educative reunite sub genericul „Biblioteca de vacanță”.

Biblioteca de vacanță a devenit o componentă de tradiţie a serviciilor oferite de bibliotecă. Succesul de care s-a bucurat acest program în anii precedenți, cât și în urma solicitărilor primite din partea părinților, am alcătuit o ofertă care credem că va fi pe placul celor tineri și foarte tineri. Activitățile se vor desfășura după următorul program:

Atelierul de creație „Pictura de vacanță”, care se va desfășura începând cu data de 3 iulie 2018, în fiecare zi de marți, începând cu ora 10.00. Copiii vor picta formal, dar și nonconformist alături de prof. învățător Cristina Elena Alexa, coordonatoarea Atelierului de creație „Voroneț” de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași. Lucrările participanților vor fi expuse la sediul bibliotecii. Vârsta minimă recomandată: 5 ani.

Atelierul de creație grafică și desen cu ilustrări ale poveștilor preferate „Arta de vacanță” are loc de două ori pe săptămână, în fiecare zi de marți și vineri în intervalul orar 11.00 – 13.00, iar startul va fi dat miercuri, 11 iulie 2018, ora 14.00. Copiii vor deprinde meșteșugul ilustrării unei cărți, cum altfel decât citind poveștile preferate, alături de voluntara bibliotecii Maria Ursache, studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. La final, lucrările participanților vor fi legate într-un album. Vârsta minimă recomandată: 7 ani.

Clubul de lectură cu voce tare „Book-uria lecturii” are loc miercurea, între orele 11.00 și 13.00, începând cu data de 4 iulie a.c. Pentru că poveștile nu îmbătrânesc, nu există limită de vârstă pentru participanți. Încurajăm să ni se alăture părinții și bunicii, care pe lângă plăcerea de a asculta povești, pot deprinde arta de a citi copiilor, astfel încât să le capteze atenția în timpul lecturii. Cititul cu voce tare sporește concentrarea, dezvoltă memoria, relaxează și îmbunătățește relațiile între copii și părinți sau ceilalți membri ai familiei. Cititori și animatori vor fi talentații și inimoșii tineri actori ai Școlii de Teatru „ProfessArt” din Iași, coordonați de actrița Luiza Cupceac, care au ales pentru al doilea an consecutiv să-și dedice o parte din timp activităților de voluntariat.

Cercul de origami și kirigami „O nouă viață pentru hârtie” se desfășoară și în luna iulie, în fiecare zi de luni și joi, în intervalul orar 16.00 – 17.00, începând de pe data de 2 iulie 2018. Participanții vor învăța să deprindă tehnicile origami (plierea hârtiei) și kirigami (tehnică derivată din origami, la care se folosesc și obiecte pentru a tăia/ decupa hârtia) sub atenta îndrumare a doamnei ing. dr. Roxana Anghel. Vârsta minimă recomandată: 6 ani.

Cercul de cultură generală  „Clubul copiilor isteți” se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie, începând de marți, 3 iulie 2018, în fiecare zi de marți și joi, de la ora 11.00. Timp de o oră, voluntarii noștri, liceeni ieșeni de la clasele de științe, vor pregăti întrebări din matematică, fizică chimie, biologie, științele naturii, dar și de gramatica limbii române. Cei mai isteți vor primi o diplome și stickere cu sloganul bibliotecii. Vârsta minimă recomandată: 7 ani.

Pentru copiii care iubesc limba engleză, în fiecare zi de joi, de la ora 10.00 au loc întâlnirile din cadrul celei de a treia ediții a programului American Corner Summer Reading Club, care se va desfășura până pe 30 august. Vârsta recomandată: între 6 și 9 ani.

Participarea la toate activitățile enumerate este GRATUITĂ! Înscrierile se fac pe baza permisului de intrare, direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași – Biroul Împrumut pentru Copii (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile Comerciale, mezanin) sau prin telefon, la numărul 0332110044.

Vă reamintim că permisul de intrare la biblioteca noastră se eliberează gratuit pentru toate categoriile de vârstă.

Search

aprilie, 2024