Iași Jazz Festival a ajuns la a XII – a ediție

Pasionații de jazz sunt invitați să ia parte la workshopuri, lecții și recitaluri de muzică susținute în cadrul celei de-a XII-a ediții – Iași Jazz Festival.

În perioada 13-14 iunie a.c., Casa de Cultură a Studenților din Iași aduce în atenția publicului Iași Jazz Festival, eveniment-concurs organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Asociația Industrii Creative. Competiția se adresează tinerilor muzicieni, compozitori sau interpreți ce fac parte din mediul preuniversitar sau universitar din România.  

iasi jazz festival 2022

„Ca în fiecare an, concursul cuprinde trei secțiuni: compoziție jazz, interpretare jazz și debutanți. În perioada preselecțiilor, ce a avut loc în luna mai, au fost evaluați online, de specialiști în domeniu muzical, peste 40 de tineri, iar 15 au ajuns până în etapa finală”, a declarat Romeo Cozma, coordonatorul evenimentului.

Programul festivalului: 

În prima zi a Iași Jazz Festival va avea loc, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, în sala „Symposion”, începând cu ora 17:00, un workshop cu tema „Performanțe improvizatorice în jazzul contemporan”, evenimentul urmând să fie prezentat de jazzologul Florian Lungu. 

De la ora 18:30, jurnalistul Alex Vasiliu va modera evenimentul „Dialoguri improvizate”, unde va prezenta cei „40 de ani de activitate muzicală” ai profesorului Ștefan Vannai. Intrarea la cele două evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

În cea de-a doua zi de festival, laureații concursului, tineri muzicieni din Iași și din țară, vor evolua într-un concert live susținut pe scena sălii „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților din Iași, începând cu ora 19:00.

„Ne bucurăm să revedem, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, artiști precum Luiza Zan, Alexandru Huțanu și Cătălin Huțanu, care s-au format la Clubul de Muzică <<Richard Oschanitzky>>. Timp de 12 ediții, festivalul a oferit o șansă de afirmare și promovare multor tineri care se aflau la începutul carierei artistice. Așa cum i-am obișnuit pe ieșeni și nu numai, în cadrul Galei Premiilor Iași Jazz Festival vor avea parte de momente artistice inedite, muzica bună și talentul dându-și întâlnire pe scena instituției noastre”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților Iași.

Accesul la „Gala Premiilor Iași Jazz Festival” se face pe bază de invitație ce poate fi ridicată de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Search

aprilie, 2024