„AMPRENTE” – Imersiuni Vizuale pe simeze, la Muzeul Unirii din Iași

În perioada 19 – 26 mai 2024, Muzeul Unirii din Iași va găzdui o expoziție colectivă, intitulată „AMPRENTE” – Imersiuni Vizuale, organizată de Asociația „Excelență pe Portativ” în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași. Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe 19 mai 2024, ora 14:00 și va fi prezentată de Lector Univ.Dr. Maria Bilașevschi, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din Iași. Acesta va oferi o perspectivă profesionistă asupra lucrărilor expuse și va sublinia importanța susținerii tinerelor talente. Expoziția va rămâne deschisă publicului până în data de 26 mai 2024.

„AMPRENTE” aduce în prim-plan creațiile unor mici artiști cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani. Aceste opere, realizate cu pricepere și pasiune, sunt o demonstrație a imaginației fără limite și a talentului în devenire. Lucrările expuse sunt realizate prin diverse tehnici artistice precum culoare sau liner, creion grafic, tehnici mixte și altele.

„Fiecare tânăr și-a lăsat amprenta creativă folosindu-și imaginația și cunoștințele dobândite la cursurile de desen, deschizând astfel noi orizonturi în dezvoltarea lor, atât pe plan personal, cât și artistic. Subtitlul «Imersiuni Vizuale» invită  privitorilor să  «plonjeze» în universul transpus cu emoție pe hârtie de către micile talente expozante, descoperind povestea din spatele fiecărei lucrări.”, a precizat Georgiana Paveliuc, coordonatorul expoziției.

„AMPRENTE” – Imersiuni Vizuale pe simeze, la Muzeul Unirii din Iași

Tinerii care expun sunt: Alex Chersan, Andrei Drăgan, Andrei Enescu, Alexandra Gardikiotis, Alicia Pascariu, Daria Țabără, Dragoș Bulbuc, Ecaterina Ibănescu, Eduardo Păuleți, Elena Drăgan, Emma Paveliuc, Eva Căliman, Eva Zaharia, Iasmina Guzu, Ilaria Bosînceanu, Ilinca Grierosu, Ioana Dumitrescu, Izabella Gavrilaș, Lorelai Mitu, Mara Iacomi, Mara Voroneanu, Maria Ciapoi, Maria Balaban Herman, Marta Gheorghică, Matei Micșoniu, Patricia Gherguț, Rania Băgiag, Sebastian Paveliuc, Ștefania Cucuteanu, Ștefan Rotaru, Vlad Neagu, Teodor Sandu.

Profesorul Georgiana Paveliuc, absolventă de „Arte Vizuale” la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași și „Design” la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, este coordonatorul acestei expoziții. Cu o experiență vastă în lucrul cu tinerii și o pasiune sinceră pentru artă, profesoara Paveliuc a reușit să inspire și să îndrume tinerii artiști către excelență. Lucrează individual cu copiii din anul 2019 și se mândrește cu lucrările expuse, inclusiv cele realizate în cadrul taberei de creație desfășurate la finalul lunii aprilie, unde a condus ateliere de grup cu 7 copii.

Asociația „Excelență pe Portativ” este un pilon în dezvoltarea culturală și artistică a comunității locale, oferind oportunități unice pentru copii și tineri de a-și exprima creativitatea și de a-și dezvolta talentele artistice.

Vă invităm să ne fiți alături la vernisajul expoziției „AMPRENTE” – Imersiuni Vizuale, unde veți avea ocazia să descoperiți talentul și imaginația copiilor.

Search

iulie, 2024