Festivalul Studenților Ieșeni – „FEstudIS”,

Într-un an plin de restricții în ceea ce privește organizarea evenimentelor, Casa de Cultură a Studenților din Iași dorește să păstreze legătura strânsă consolidată de-a lungul timpului cu publicul său, tradiția și, totodată, specificul frumoaselor activități realizate în cadrul evenimentului „FEstudIS”, de aceea, în perioada 7-11 noiembrie, dă startul celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni „FEstudIS”. Realizat cu scopul de a-i implica pe tinerii ieșeni/ reprezentanții noii generați în activitățile creative și pline de energie organizate de în parteneriat cu asociațiile studențești, „FEstudIS” se vor desfășura atât fizic, cât și online.

afis festudis

FEstudIS a luat naștere în anul 2001, din dorința studenților de a-și putea exprima în diferite moduri spiritul competitiv și pofta de distracție. Prin numărul impresionant de participanți și prin varietatea activităților organizate, FEstudIS a devenit o tradiție continuată anual cu seriozitate și entuziasm.

În acest an, Festivalul Studenților Ieșeni „FEstudIS” se va deschide cu un evenimentul online FlashMob –„Student în pandemie”, ce va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților, duminică, 7 noiembrie, de la ora 20:00.

„An de an, tinerii s-au făcut auziți în tot orașul la tradiționala paradă organizată în prima zi a festivalului. Din cauza restricțiilor impuse de autorități, la această ediție, parada tradițională se transformă într-un flashmob online prin care tinerii din asociațiile studențești își vor antrena creativitatea într-un filmuleț de 1-2 minute, prin care vor îmbina tematica „Student în pandemie” cu prezentarea inedită a asociațiilor din care fac parte”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților Iași.

„FEstudIS” va continua cu o serie de spectacole inedite și foarte îndrăgite de către studenți. Pe 8 noiembrie, de la ora 19:00, în sala „Gaudeamus”, va avea loc „Studenții au umor”, eveniment în care tinerii vor participa la un concurs umoristic pe diferite categorii: monolog, cântec satiric, improvizație, moment umoristic sau pantomime. Seara se va încheia cu momente de stand-up realizate de Petrică Iștoc și Gabriel Dumitru („Pupăza din Morții Tei”).

Cea de-a XXI-a ediție a marelui festival studențesc continuă cu un concert de muzică folk ce va avea loc în data de 9 noiembrie, ora 19:00, în sala „Gaudeamus”. Tinerii de la Clubul Susține Artiștii Ieșeni alături de Paul Tihan & Band, trupa „White June Jasmine” și trupa „Fără Zahăr” vor încânta publicul cu melodii celebre, dar și compoziții proprii.

Ca în fiecare an, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași este alături de noi la evenimentele pe care le organizăm, iar miercuri, 10 noiembrie, de la ora 19:00, tinerii de la Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky” și „ConceptArt” organizează un spectacol de muzică, poezie și fotografii, intitulat „Visul unei nopți de toamnă”.  Pe scena mare vor evolua artiști aflați în plină ascensiune: Georgia Gradu, Raluca Pomohaci, Cristina Dima și trupa „Bavardage”, actorii Valeria Țurcanu și Daniela Daschevici și vor expune fotografii: Daniel Moisii, Cosmin Dămoc, Simona Morariu și Adrian Arpinte.

În perioada 7-11 noiembrie, studenții pasionați de sport pot participa la competiția „Universitariada”, eveniment prin care se promovează sporturile individuale precum: Atletism-viteză și anduranță, Tir cu arcul, Dartz, Bowling și LaserTag.

Precizăm că accesul la toate evenimentele din cadrul Festivalului Studenților Ieșeni „FEstudIS” se va realiza pe bază de invitație. Conform prevederilor în vigoare, vor putea participa la evenimentele instituției doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată perioada evenimentelor.

Search

martie, 2024