„Iași Music Experience” – 300 artiști, 3 zile de festival

Casa de Cultură a Studenților din Iași, împreună cu Asociația Excelență pe Portativ, Primăria Municipiului Iași și Palas Iași organizează un nou festival de muzică dedicat tinerilor muzicieni.

În perioada 24-26 august 2022 va avea loc festivalul „Iasi Music Experience”, ce va cuprinde 7 mari activități care vor reuni artiști consacrați din Iași, reprezentanți ai generației tinere pasionată de muzică, tineri instrumentiști și vocaliști sau trupe de tineri care vor să își exprime emoția și creația prin muzică.

Iasi Music Experience

„Timp de trei zile, la Iași, vom promova 300 de tineri pasionați de muzică și artiști care își doresc o expunere mai mare atât local, cât și național. Prin acest nou festival, ne dorim să creștem accesul și participarea tinerilor la activitățile culturale și să susținem dezvoltarea voluntariatului în rândul studenților”, a spus Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Festivalul presupune organizarea a șapte mari activități: Musical Encanto, Concert Simfonic Muzică de Film, Concert trupe ieșene Muzică de Film, Toboșariada, Recital trupa ieșeana Missed Call, Romanian Guitar Contest (RGC), Romanian Bass Contest (RBC) – în premieră națională.

În prima zi de debut a festivalului vom încânta publicul cu „Iași Guitar Festival”, care anul acesta vine cu o noutate: pe lângă finala Romanian Guitar Competition (concurs național de chitară electrică), de la ora 10:00 (Sala Gaudeamus Casa de Cultura a Studentilor Iasi) se desfășoară în premieră și finala Romanian Bass Competition (concurs național de chitară bass, unic în țară) la ora 14:00 (Sala Gaudeamus). Seara ne întâlnim în parcul Palas Mall la ora 19:00, la Gala Laureaților și microrecital al câștigătorilor ediției de anul trecut. După Gală  invităm publicul să asculte tinere trupe ieșene care vor interpreta melodii  din filme celebre.

Pe 25 august, de la ora 17:00, în parcul Palas Mall are loc evenimentul unic ce adună 50 de toboșari din Iași care vor cânta simultan piese rock: Toboșariada-ediție princeps.

„La acest eveniment vor evolua tineri din Iași care știu să cânte la tobe, experți, dar și artiști toboșari care vor prezenta și altor pasionați ai muzicii care este rodul muncii lor”, a precizat Petran Paveliuc, coordonatorul festivalului.

Tot pe 25 august, de la orele 20:00, în parcul Palas se desfășoară concertul extraordinar al Orchestrei Iasi Music Experience, condusă de dirijorul Virgil Popa, alături de grupul vocal SunnyVox  dirijat de Raluca Zaharia. Orchestra Iași Music Experience are în componență 40 instrumentiști, marea majoritate elevi și studenți ai instituțiilor de profil ieșene: Colegiul Național de Artă „O. Băncilă” și Universitatea de Arte „G. Enescu”. Orchestra special formată pentru acest proiect va interpreta coloana sonoră a unor filme celebre din care amintim: Lista lui Schindler, Pianistul, Star Wars, Pirații din Caraibe, Gladiatorul, Titanic, Nașul și altele.

Pe 26 august vă încântăm, la ora 18:00, cu un recital live în care se interpretează melodiile din animația Disney ENCANTO, susținut de Petran Music School și grupul vocal SunnyVox, condus de dirijor Raluca Zaharia. Musical Encanto presupune realizarea musicalului de animație Disney Encanto, la care se interpretează toată coloana sonoră, redând și elementele vizuale și scenele de regie.

De la ora 20:00, încheiem festivalul cu concertul de lansare al recentului album al trupei ieșene Missed Call, înființată în anul 2018 de Razvan Nica și Cosmin Gafițescu. Concertul va avea un concept unic realizat de aceștia prin tematici vizuale proiectate pe ecranele led.

 

Search

mai, 2024