Tabăra de Creație „ConceptArt” a ajuns la a XV-a ediție

Casa de Cultură a Studenților Iași organizează, în perioada 5-10 septembrie 2022, la Muncel, cea de-a XV-a ediție a Taberei de Creație „ConceptArt”, eveniment dedicat picturii și fotografiei. Această activitate încurajează și promovează studenții pasionați de artele vizuale.

Timp de cinci zile, studenții vor realiza lucrări de pictură și fotografie ce vor fi expuse în cadrul unui vernisaj ce va avea loc sâmbătă, 10 septembrie 2022, ora 17:00 pe foaierul instituției noastre.

„Tabăra are scopul de a crea un schimb cultural și de experiență între studenții de la Universitatea Națională de Arte «George Enescu» din Iași, viitori specialiști în artele vizuale și membrii clubului ce activează la Casa de Cultură a Studenților și sunt pasionați de artele vizuale, atât pictură cât și fotografie”, a precizat Bogdan Crucianu, directorul instituției.

Tabăra de Creație „ConceptArt” a ajuns la a XV-a ediție

Anul acesta vor participa la workshop-urile de creație de la Muncel, 30 studenți și 4 traineri: Daniel Moisii (pictură), Dumitru Popovici (fotografie), Bianca Boroș (pictură), Gabriel Popa (foto-video).

„De 15 ani, tabăra «ConceptArt» se desfășoară la Muncel, un spațiu favorabil pentru studenți de a se deconecta de viața urbană, unde pot avea mai multă inspirație și creativitate. De la an la an interesul pentru artele vizuale a crescut, iar unii tineri au evoluat foarte mult în urma cunoștințelor pe care le-au asimilat la workshop-uri, încât s-au înscris  la o facultate de specialitate”, a declarat Daniel Moisii, coordonatorul  Clubului „ConceptArt”.

Este important de știut că anul acesta și Clubul de Arte Vizuale din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Iași împlinește 15 ani de activitate. „ConceptArt” este deschis tuturor studenților care doresc să acumuleze noi informații în domeniul artelor vizuale și să se exprime artistic prin pictură, grafică și fotografie, lucrând alături de profesioniști. Este frecventat atât de studenți care studiază artele plastice cât și de studenți de la alte universități din Iași.

Search

martie, 2024