BENG Conference Iasi

Luna Aprilie vine cu o perioadă plină de știință pentru studenții din cadrul Facultății de Bioinginerie Medicală, și nu numai, perioadă datorată Conferinței Naționale de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători – BENG Conference, ce se va desfășura în perioada 14-17 Aprilie 2022. Ajunsă la a XXIV-a ediție, conferința ne găsește într-o perioadă fără restricții în acest an, motiv pentru care organizatorii acestui eveniment și anume Asociația Studenților Bioingineri Iași ajutați de către cadrele didactice ale Facultății de Bioinginerie Medicală și primind suportul necesar din partea conducerii Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa”, au reușit să readucă desfășurarea acestui eveniment în format complet fizic.

BENG Conference

Cele 4 zile în care se va desfășura BENG Conference vin cu un program foarte vast astfel încât, pe lângă lucrările științifice și sesiunile de workshop-uri, participanții se vor putea bucura și de seri sociale în care vor găsi un moment perfect de relaxare după o zi plină de știință. Astfel structura conferinței se va ghida în acest an după următorul program:

  • Joi, 14 aprilie va avea loc înregistrarea participanților începând cu ora 16:00, la parterul facultății de Farmacie, în fața Aulei „George Emil Palade”, în incinta căreia ne vom întâlni la ora 17:00 pentru festivitatea de deschidere a conferinței, urmând ca la ora 19:00 participanții să se bucure de un tur în Institutul de Anatomie”.

 

  • Vineri, 15 aprilie este o zi dedicată sesiunilor de workshop-uri, în care ne-am asigurat că tinerii cercetători au la dispoziție o multitudine de opțiuni de unde vor putea alege.

Pentru cei din domeniul bioingineriei medicale, dar și pentru pasionații acestui domeniu, vor  fi organizate următoarele sesiuni de workshop-uri:

 

  • Ion Gheorghe Petrovai, „Inovarea în sănătate: ideea, problema sau clientul”
  • Roman Nicu, Mechatronics Innovation Center „Interdisciplinary Engineering in MedTech”
  • Dr. Bioing. Călin Corciovă, Asist. Dr. Bioing. Cătălina Luca, Dr. Bioing. Robert Fuior, „Utilizarea realității virtuale în formarea profesională a bioinginerului medical”
  • Ș.L. Dr. Bioing. Vera Bălan, „Metode și tehnici in vitro de simulare a transferului transdermal ”
  • Drd. Alexandru Bordaș împreună cu echipa Medist Imaging&POC, “Ce este ultrasonografia? Care este rolul bioinginerului medical in procesul de achizitie si mentenanta a unui sistem de diagnostic ultrasonografic?”
  • Research Assistant Alexandru Pleșoianu, „Dispozitive pentru asistare ventriculară – concept, calcul și design”
  • Ion Gheorghe Petrovai, „Obstacolele inovației în sănătate – actorii și nevoile lor”

 

Iar pentru persoanele de la specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare medicală, dar și pentru pasionații acestui domeniu, se vor organiza următoarele workshop-uri:

  • Fiziokinetoterapeut Rusu Eugen, „Testarea și evaluarea patologiilor umărului din punct de vedere Kinetoterapeutic”
  • Fiziokinetoterapeut Potapenco Roman, ” Kinetoterapia și Terapia Manuală modernă. Importanța evaluării dinamice și cuantifiării stării fizice a pacienților care suferă de dureri de spate”
  • Fiziokinetoterapeut Vlad Chihaia „Tehnici neurodinamice utilizate la pacienții cu durere radiculară cauzată de hernie de disc lombosacrală”
  • Professor Dr. Sîrbu Paul-Dan, Assistant Professor Dr. Norin Forna, Assistant Professor Dr. Dan Mihailescu, „Basic techniques in joint immobilization”
  • Dr. Fiziokinetoterapeut Mariana Rotariu, Conf. Dr. Paraschiva Postolache, student Cătălina Musteață, „Limfedemul și terapia decongestivă completă”
  • Dr. Sîrbu Paul-Dan, Asist. Dr. Norin Forna, Asist. Dr. Dan Mihailescu, „Tehnici de imobilizare în traumatologia membrelor. Noțiuni teoretice și practice”

 

Și pentru că munca va fi întotdeauna răsplătită, după o zi plină de acumulat noi cunoștințe vom aștepta atât participanții cât și formatorii să ni se alăture la Gala Dinner, care va avea loc la restaurantul     „Moara de Foc”.

  • Sâmbătă, 16 aprilie, începând cu ora 09:00, participanții își vor dedica timpul pentru susținerea și prezentarea lucrărilor științifice, urmând ca la ora 20:00 să fie așteptați la seara socială, care va avea loc în pub-ul „La Bază”.

 

  • Duminică, 17 aprilie ora 12:00, va avea loc Festivitatea de încheiere a BENG Conference, în care se vor anunța și premia câștigătorii, festivitate ce va avea loc în Aula „George Emil Palade”.

Search

aprilie, 2024