Cele mai interesante jocuri pe calcultator.

Piaţa jocurilor pe calculator  este una destul de dinamică, în care în fiecare an apar continuări ale unor titluri celebre lansate în trecut sau jocuri noi care aduc un aer proaspăt în industrie. Chiar dacă în ultimii ani jocurile dezvoltate pentru console precum Sony PlayStation sau Xbox au căpătat o importanţă din ce în ce mai mare, jocurile pentru calculator rămân în continuare apreciate. Jocurile FPS (First Person Shooter) se bucură de o mare popularitate în rândul utilizatorilor finali, la fel ca şi jocurile cu maşini care atrag în special tinerii, cu atât mai mult cu cât acestea devin din ce în ce mai realiste. Din ecuaţie nu lipsesc însă nici tradiţionalele jocuri de strategie, care au în continuare parte de un public fidel. Prin urmare, nu este deloc uşor să alcătuieşti o listă cu cele mai bune jocuri pe calculator lansate anul acesta: pe de o parte, s-ar putea ca unele titluri să nu-ţi placă, iar pe de altă parte nu este exclus să nu găseşti în listă unul dintre jocurile tale preferate.

 

Metro Exodus

Metro 2033 și Metro: Last Light au fost două surprize plăcute, deci viitoarea iterație Exodus este așteptată cu interes de către pasionații shooterelor first person cu decor post-apocaliptic și elemente de survival. Artyom, eroul primelor două jocuri, părăsește labirintul întunecat și periculos al metroului moscovit și se aventurează într-o călătorie la suprafață printr-un decor pustiit de războiul nuclear alături de membrii facțiunii Spartan Rangers. Până acum ni s-au promis niveluri cu o combinație între vechiul design liniar și o lume deschisă, opțiuni mai bune de particularizare a armelor, ciclu zi/noapte realist și anotimpuri care vor însoți călătoria lungă de aproape un an.

jocuri pe calculator

Resident Evil 2

O adaptare modernă a vechiului Resident Evil 2 din 1998, jocul va prelua povestea originală și-și va trimite jucătorii în Racoon City, unde aceștia vor avea la dispoziție două campanii diferite pentru ofițerul de poliție Leon și pentru studenta Claire. Spre deosebire de original, care a oferit un mediu izometric și elemente precalculate, noul Resident Evil 2 este un joc modern cu mediu 3D bazat pe motorul grafic din Resident Evil 7 și control third person precum cele oferite de întreaga serie începând cu Resident Evil 4. La fel ca versiunea de acum două decenii, jocul se va baza mai mult de atmosferă și elemente horror decât pe acțiune, o veste bună pentru fanii seriei care nu au fost mereu mulțumiți de direcția în care am mers unele titluri.

 

Crackdown 3

Una dintre cele mai faimoase serii de jocuri pentru Xbox, Crackdown 3 a văzut lumina zilei la patru ani de la primul anunț oficial. Disponibil pe Xbox One și PC, Crackdown 3 oferă o lume deschisă cu medii destructibile în care jucătorii intră în pielea unor agenți speciali cu arsenale impresionante, își pot îmbunătăți armele și caracteristicile personajului și se pot bucura de o acțiune furibundă continuă dar totodată amuzantă.

jocuri play station

Anthem

Un joc role-play online, Anthem ar cam trebui să spele imaginea Bioware după succesul limitat pe care l-a avut titlul anterior Mass Effect: Andromeda. Jocul oferă o lume deschisă în care jucătorul primește rolul unui mercenar, universul jocului putând fi abordat atât de unul singur cât și în modul cooperativ cu cel mult alți trei prieteni. Jocul promite un mediu RPG bogat cu relații care pot fi stabilite cu caracterele controlate de AI, echipamente de luptă specializate diferite pentru lupte de apropiere sau în spațiu deschis, iar micro-tranzacțiile vor fi limitate doar la elemente cosmetice care nu influențează jocul.

 

Rage 2

Jocul Rage din 2011 nu a fost rău, acesta combinând acțiunea clasică a jocurilor ID Software cu un mediu post-apocaliptic prin care te puteai deplasa cu un vehicul, însă a stat destul de subțire la capitolul atmosferă iar universul virtual era mai puțin interactiv decât ne-am fi dorit. Rage 2 a rezolvat o parte dintre aceste probleme deoarece dezvoltatorul Avalanche Studios este cunoscut pentru excelentele Mad Max și seria Just Cause.

 

Dirt Rally 2.0

Seria de simulatoare auto Dirt este una apreciată, chiar dacă ceea ce ne-au oferit Codemasters de-a lungul timpului nu a fost întotdeauna pe placul pasionaților de raliu deoarece au fost făcute concesii care să atragă și publicul mai puțin antrenat. Dirt Rally a fost una dintre surprizele plăcute ale anului 2015, jocul fiind complex și dificil, iar versiunea nouă este și mai promițătoare. Conform producătorului, jocul folosește aceeași fizică avansată deja cunoscută, vreme dinamică ce poate schimba rapid atât vizibilitatea cât și comportamentul mașinii, degradarea suprafeței drumurilor și alte elemente de același fel. Jocul oferă stagii în Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Polonia, Spania și Statele Unite, incluzând automobile și curse din FIA World Rallycross Championship..

jocuri xbox

The Outer Worlds

Dacă seria Fallout este preferata voastră, însă nu prea sunteți mulțumiți de direcția în care merge Bethesda cu Fallout 4 și Fallout 76, The Outer Worlds ar putea fi jocul vostru preferat. Produs de către Obsidian, adică cei aflați în spatele Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights 2 sau Pillars of Eternity și avându-i la cârmă pe Tim Cain și Leonard Boyarsky, oamenii din spatele primului joc Fallout, jocul vîmbină elementele de role-play și acțiune care au adus faima seriei cu umorul din Borderlands. Spre deosebire de seria Fallout, acțiunea are loc undeva la marginea galaxiei pe o planetă dominată de corporații ocupate cu teraformarea și exploatarea resurselor.

 

Far Cry New Dawn

Descris în cât mai puține cuvinte, Far Cry New Dawn ar putea fi numit ,,Far Cry fuzionează cu Fallout”. O continuare a cunoscutului Far Cry 5, jocul oferă aceeași fictivă regiune Hope County din Montana, SUA, însă de data aceasta lucrurile nu mai sunt la fel de frumoase. Acțiunea are loc la 17 ani după războiul nuclear care s-a declanșat la finalul jocului precedent, iar harta este cam aceeași, însă unele regiuni au devenit acum accesibile în timp ce altele nu mai pot fi cutreierate. Jucătorul, care-și va putea particulariza personajul după plac, va intra într-o lume în care oamenii încearcă să supraviețuiască și să reclădească ce s-a pierdut în război, antagoniștii fiind un grup de bandiți condus de două surori.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune jocuri  pe calculator apărute pe piaţă în ultima perioadă. Vestea bună este că, indiferent dacă îţi plac jocurile cu maşini sau jocurile de acţiune, vei găsi măcar un titlu nou care să-ţi atragă atenţia.Chiar dacă sunt mai puţine cantitativ, nici jocurile de strategie nu au fost uitate de producători, astfel că putem spune că oferta de jocuri noi este mai bogată decât în alţi ani.

Care este preferatul tau?

PS : Aici gasesti o lista cu jocuri pe calculator ce se vor lansa in 2020

Search

aprilie, 2024