Cum a fost la Training Knowledgement Exchange 2013

Pe 15 si 16 iunie 2013, la Centrul de afaceri Ideo din Iasi, s-a desfasurat a doua editie a Training Knowledgement Exchange, un eveniment de elita cu scop de invatare si dezvoltare pentru oameni si organizatii. Tudor Gandu a participat la eveniment si a scris cateva impresii.

Ziua de sambata a inceput cu o prezentare a speakerilor si o mica discutie libera. A urmat apoi trainingul tinut de Delia Sofonea, HR Business Partner, Enterprise & Marketing la Vodafone Romania, care a discutat, in prima parte, despre diferenta dintre un manager si un leader. In a doua parte, speaker-ul ne-a prezentat un instrument util prin care putem identifica talentele in companie: fie ca e vorba despre un viitor leader, fie de un expert tehnic, in functie de performanta si potential.  

A urmat apoi sesiunea lui Alain Cardon, Master Certified Coach in cadrul International Coach Federation, care a fost o sesiune mai mult de introspectie. Ideea din spatele workshop-ului a fost de a reflecta asupra modului in care luam deciziile in viata, multe dintre ele fiind realizate in mod automat. Astfel, daca vom reusi sa identificam modul in care suntem tentati sa luam decizii (si aici putem sa luam orice mica actiune pe care o facem si sa o analizam, facand analogie cu deciziile mai importante din viata), putem sa ne schimbam modul de a lua decizii.  

Seara s-a incheiat cu un moment de networking, o licitatie de fotografii prin care puteam sustine o cauza a Fundatiei Comunitare Iasi si o degustare de vin Gramma.  

Ziua de duminica a pornit cu un moment de „pictura”, in care, fiind impartiti pe grupuri, a trebuit sa pictam doar o parte dintr-o poza, ca apoi toate bucatile sa fie unite si sa ofere fotografia de ansamblu. Dupa aceasta sesiune de intro, am participat la workshop-ul lui Ciprian Moga, managing partner la iQuest Consulting si founding partner al International Proces Consulting, care ne-a invatat despre Modelul Procesului de Comunicare. Acesta spune ca ne putem da seama de tipul de personalitate/stilul de comunicare preferat de un individ in functie de cuvintele folosite si, astfel, putem comunica mai usor cu acesta, folosind canalul de comunicare pe care il foloseste cel mai des.    

Ultima sesiune a fost cea a lui Yvor Broer (coach si consultant in organizatii) si Ovidiu Gavrilovici (format in mediere, management educational, consultanta de proces, abordarea narativa in organizatii), care a avut tema Storytelling. Sesiunea a avut la baza o „scena” construita ad-hoc din participanti si a avut la baza urmarirea unor principii din storytelling si o parte teoretica despre ce reguli trebuie respectate intr-un proces de storytelling.  

Sesiunile au fost bine-venite, multe informatii au fost noi si am plecat cu ceva intrebari de acolo, dar si cu cateva momente de tipul „Ahaaaa!”, ceea ce e foarte bine pentru un astfel de eveniment.

Search

aprilie, 2024