Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Tot ce ar trebui sa stii despre Black Friday

Tag-uri: gadget

Articol scris de InOras .ro

vezi toate

Cum și când pot apărea campanii de reduceri?

Cele de lichidari de stocuri sunt cele care te interesează deoarece acolo sunt cele mai mari reduceri.
Astfel de reduceri se pot face doar de două ori pe an, fie la început (15 ianuarie – 15 aprilie), fie spre final (1 august – 31 octombrie). Aceste campanii de reduceri nu pot dura mai mult de 45 de zile în fiecare magazin, iar stocul care se vrea vândut trebuie declarat la Primăria de care aparține. Cel mai important pentru tine este că în cadrul campaniilor (intra aici și Black Friday) se pot vinde produse sub prețul de achiziție.

Aceste vânzări cu preț redus, indiferent de tipul lor trebuie să respecte o serie de reguli. Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice.

Practic, prețul redus trebuie să fie să fie mai mic decât cel mai scăzut preț practicat în perioada ultimelor 30 de zile. Deci dacă un telefon este anunțat de Black Friday la un preț redus de 1000 de lei, dar înainte cu o săptămână acesta era 900 de lei, atunci comerciantul încalcă legea deoarece produsul trebuia să fie redus sub 900 de lei.

Orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc, pentru fiecare produs sau grupa de produse identice, fie prin menționarea noului preț lângă prețul anterior, barat, fie prin mențiunile „preț nou”, „preț vechi” lângă sumele corespunzătoare; fie prin menționarea procentului de reducere și a prețului nou care apare lângă prețul anterior, barat”. Așadar, un magazin trebuie să aibă un mesaj clar și tu să vezi exact care a fost prețul vechi și care este prețul nou.

Problema aici este atunci când retailerii MINT în legătură cu prețul de referință, fie nu-l afișează pe cel real, fie în păstrează într-un mod artificial ridicat pentru a te face să crezi că beneficiezi de o reducere mai mare decât este în realitate.

Vânzătorii cam vor să te păcălească de Black Friday

Cei de la Consiliul Concurenței au analizat campaniile de reduceri de Black Friday și au concluzionat că aceste campanii nu respectă legislația. Consiliul Concurenței a constatat că în cazul a aproximativ 29% din produsele monitorizate de Black Friday 2017, prețul tăiat a fost mai mare chiar decât prețul maxim practicat în ultimele 30 de zile. Acest fapt indică o creștere/menținere artificială a prețului de referință de Black Friday, arată instituția.

Consiliul Concurenței a remarcat că prețul la care se aplica reducerea (prețul de referință) afișat de comercianții online este mai mare decât prevedea legea pentru aproape 80% din produsele monitorizate.

Comerciantul este obligat să informeze corect și complet consumatorii. Pe website-ul acestuia trebuie publicate o serie de informații:
Datele de identificare (denumirea, adresa poștală și electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăților comerciale și cel de înregistrare fiscală etc);
Caracteristicile esențiale ale produsului;
Prețul cu toate taxele incluse;
Cheltuielile de livrare, dacă este cazul;
Modalitățile de plata și de livrare;
Perioada de valabilitate a ofertei sau a prețului;
Durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;
Existența și modul de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală a contractului.
De asemenea, trebuie să știi că, din momentul în care ai primit un produs comandat pe INTERNET, ai dreptul de a returna un produs în termen de 14 zile, dacă nu ești mulțumit de el și nu trebuie să invoci vreun motiv pentru retur. Dacă ai decis să returnezi un produs atunci comerciantul trebuie să-ți dea banii înapoi în termen de 14 zile de la primirea produsului. Magazinul trebuie să-ți ramburseze suma pe care a primit-o, inclusiv costul livrării, fără intârziere și nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de returnare.

Rambursarea se face folosind aceleași modalități de plata că și cele folosite de consumator pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care decizi să primești banii altfel.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știi este că termenul de returnare de 14 zile se poate prelungi cu încă 12 luni în cazul în care comerciantul nu a menționat în format expres despre existența dreptului de returnare a produselor.

Tu ce experiente ai avut in anii trecuti de Black Friday?

Un articol de GSM ZONE

Galerie

 • Tot ce ar trebui sa stii despre Black Friday poza 0

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Articole similare

 • Fotografii reale cu Galaxy S10?

  Samsung Galaxy S10 apare în fotografii reale, cu 3 camere în spate.Peste inca un an o sa apara modelul cu 4 camere, living si terasa.))) Suflăm şi în iaurt în această perioadă, de fiecare dată când vedem o scăpare de Galaxy S10, mai ales un...

  detalii

 • 48 de megapixeli și un ecran impresionant!

  În primăvara lui 2018, Huawei a anunțat P20 Pro, un telefon cu trei camere foto printre care și un senzor de 40 de megapixeli. Pentru 2019, compania se pregătește de ceva și mai mare. Honor View 20 ar fi dotat cu o cameră foto de 48 de mega...

  detalii

 • Ce se întâmplă dacă apesi „cancel” de două ori la bancomat?

  Uneori, apar pe internet tot felul de sfaturi despre cum poți să păcălești câte un dispozitiv electronic sau de altă natură. Cel mai nou îți spune să apeși ”cancel” de două ori la bancomat, ca să nu-ți fure hackerii banii. Dacă îți ...

  detalii

 • Vrei mai mult control pe peretele tau FB?

  Facebook va permite utilizatorilor să blocheze comentariile nedorite de la afişarea în propriul Timeline, definind cuvinte cheie Hărţuirea în paginile reţele de socializare este un fenomen greu de stăpânit pentru administratorii Facebook, a...

  detalii

 • ADIO ROAMING intre Romania si Republica Moldova?

  Intre Romania si Republica Moldova urmeaza sa fie eliminate tarifele de roaming, sau cel putin asta vedem de la jurnalistul PRO TV Vitalie Cojocari, acesta publicand pe reteaua de socializare Facebook un document care urmeaza sa fie discutat intre...

  detalii

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro