Festivalul Ghetii si Zapezii din China

In fiecare an, pe 5 ianuarie, in orasul Harbin din China se construieste o lume din gheata si zapada. Ajuns la a douazeci si noua editie, „Festivalul Ghetii si Zapezii” tine peste o luna, fiind loc de admiratie pentru o multime de turisti. Temple, palate si statui construite din gheata, fac deliciul vizitatorilor la temperaturi de sub minus 25 de grade Celsius.  

Daca ziua orasul de gheata pare o minune pe Pamant, noaptea, toata cladirile sunt iluminate cu ajutorul a mii de LED-uri si lasere. O plimbare pe strazile orasului de gheata nu costa nimic, dar pentru a vedea cladirile pe interior, vizitatorii trebuie sa cumpere un bilet. Organizatorii asteapta peste un milion de oaspeti pana in februarie, cand soarele primaverii va incepe sa topeasca palatele de gheata.  

Festivalul de la Harbin este unul dintre cele mai mari evenimente internationale de acest tip, alaturi de Festivalul Zapezii Sapporo din Japonia, Carnavalul de Iarna din Quebec si Festivalul de Ski din Norvegia.  Anul acesta, publicul va fi incantat cu expozitii ale sculpurilor in zapada, petreceri in gradinile de gheata, concursuri de ski, meciuri de fotbal pe zapada, competitii de patinaj artistic si multe alte activitati culturale si recreative.  

Sursa foto: www.blogs.reuters.com

Search

aprilie, 2024