Cele mai importante evenimente sportive din luna august 2023

La mijlocul verii a început noul sezon al campionatului intern de fotbal, competiția care este cel mai aproape de sufletul celor mai mulți români pasionați de sport în general.

Cu Dinamo din nou în Liga 1 și cu Rapid având ambiția de a marca prin performanță împlinirea a 100 de ani de la fondarea clubului, lucrurile par mai efervescente decât oricând. Farul își dorește să păstreze trofeul, CFR Cluj vrea să revină la seria de câștiguri la rând, iar FCSB speră să confirme în sfârșit valoarea foarte bună a lotului. Pot apărea și alte surprize, poate din Craiova sau alte orașe care au reprezentante în Liga 1.

Noul sezon competițional începe și în marile campionate din Europa, astfel că luna august 2023 se anunță a fi foarte bogată în evenimente sportive. Iată mai jos cele mai interesante evenimente din programul sportiv din luna august 2023, în funcție de datele din calendar:

Atletism: Campionatele Europene Under-20, la Cluj-Napoca, România (2-5 august)

Aproximativ 1500 de sportivi din 48 de ţări sunt aşteptaţi pe Cluj Arena la European Athletics U20 Championships 2023. Edițiile anterioare ale acestei competiții au avut loc la Tallinn (Estonia), Boras (Suedia), Grosseto (Italia) și Eskilstuna (Suedia).

Auto: Raliul Finlandei, etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (3-6 august)

Competiție de raliuri în zona numită Țara Lacurilor din Finlanda Centrală, Raliul Finlandei se desfășoară pe drumuri largi și netede cu pietriș, fiind extrem de spectaculos prin prisma reliefului.

Ciclism: Campionatele Mondiale (3-13 august)

Pasionații de ciclism pot urmări Campionatele Mondiale care vor avea loc la Glasgow și pe tot parcursul Scoției în perioada 3-13 august. O competiție acerbă este așteptată în proba masculină pe șosea, programată pe data de 6 august, pe un traseu de 271,1 km.

Motociclism: Marele Premiu al Marii Britanii, la Silverstone (6 august)

În domeniul curselor, Formula 1 atrage cel mai mult atenția, însă tot mai populare sunt și etapele din Campionatul Mondial de motociclism viteză – competiția supremă pentru motociclete pe circuit.

Tenis: Turneul Masters 1000 de la Toronto & WTA 1000 de la Montreal (7-13 august)

Noi evenimente pentru iubitorii de tenis, care pot urmări favoriții în aceste competiții organizate în Canada. Game, set, match!

tenis

Tenis: ATP Masters 1.000/WTA 1.000 de la Cincinnati (14 – 20 august)

Imediat ce este finalizată competiția de tenis din Canada, centrul atenției se mută în statul Ohio, Statele Unite ale Americii. La Cincinnati este programată o săptămână cu multe partide de tenis foarte interesante.

Volei: Campionatul European feminin (din 15 august)

Până pe 3 septembrie, în Belgia, Germania, Italia şi Estonia este organizat Campionatul European feminin de volei. Demn de menționat este faptul că România va juca meciul inaugural în Colosseumul din Verona, construit cu aproape 2.000 de ani în urmă! Astfel, Italia și România vor deschide Campionatul European feminin cu un meci de gală.

Fotbal: Supercupa Europei (16 august)

Pe stadionul Giorgios Kariaskakis din Atena, câștigătoarea UEFA Champions League, Manchester City, va întâlni echipa care a câștigat UEFA Europa League, Sevilla. Aceasta din urmă a reușit o performanță record, primind trofeul pentru a 7-a oară, în urma finalei cu AS Roma de la Budapesta. Desigur, trupa lui Guradiola este mare favorită la trofeu – are cota 1.22 la pariuri online, însă Sevilla rămâne mereu o echipă imprevizibilă, astfel că duelul va fi foarte interesant (4.35 este cota Sevillei să câștige Supercupa).

Atletism: Campionatele Mondiale de la Budapesta (19 – 27 august)

Acesta este unul din cele mai mari evenimente sportive din istoria Ungariei. La Campionatul Mondial de Atletism, Peste 2000 de atleți din 200 de țări sunt așteptați la Budapesta. Conform estimărilor, Campionatul Mondial de Atletism va fi urmărit de sute de mii de spectatori în tribune și de peste un miliard de spectatori de la distanță, la TV și online.

Motociclism: Marele Premiu al Austriei, la Spielberg (20 august)

Din nou MotoGP World Championship, de această dată în Austria, într-o zonă naturală foarte apreciată. Red Bull Ring din Spielberg, situat în regiunea Murtal din Stiria, Austria, a fost construit inițial în 1969, apoi reamenajat în 1996. Circuitul are o lungime de 4.318 km, 10 viraje și o diferență de altitudine de 65 de metri.

Baschet: Cupa Mondială masculină (25 august-10 septembrie)

Cupa Mondială de baschet FIBA aduce 32 de echipe în Indonezia, Japonia şi Filipine. Vicecampioana en-titre, Argentina, a ratat prezența. una dintre națiunile-gazdă, Indonezia, nu este calificată. În schimb, 4 națiuni sunt debutante: Capul Verde, Georgia, Letonia și Sudanul de Sud.

Ciclism: Turul Spaniei (26 august-17 septembrie)

Ciclistul belgian Remco Evenepoel, campionul mondial en titre, încearcă să își apere titlul în cadrul competiției de anul acesta. Echipa sa, Soudal Quick-Step, este încrezătoare că ciclistul în vârsta de 23 de ani va reuși din nou o performanță de top.

Formula 1: Marele Premiu al Olandei, la Zandvoort (27 august)

Marele Premiu al Țărilor de Jos aduce vedetele din Formula 1 pe Circuitul Zandvoort, cu o lungime de 4,259 km. Competiția poate fi urmărită live și în România și cu siguranță va atrage mulți fani și la pariuri sportive.

Tenis: US Open, la New York (28 august-10 septembrie)

Cu o istorie de un secol și jumătate, US Open este unul dintre cele mai importante evenimente din lumea mondială a tenisului. Sunt în joc mereu premii în valoare de zeci de milioane de dolari. Pe platformele de pariuri online pot fi urmăriți favoriții acestui turneu de tenis american.

Volei: Campionatul European masculin (28 august-16 septembrie)

Campionatul European de Volei Masculin, organizat o dată la doi ani, se va desfășura anul acesta în patru țări – Italia, Macedonia de Nord, Bulgaria şi Israel.

Search

mai, 2024