Seară franco-germană la Palatul Braunstein

Joi, 19 ianuarie 2022, ora 18.00

Seară franco-germană

Palatul Braunstein, Cupolǎ

 

Proiecţie de film: „Cei 2 Alfred”

Regia: Bruno Podalydès

Cu: Denis Podalydès, Bruno Podalydès, Sandrine Kiberlain

Comedie – Franța – 2020 – 92 min

 

Intrarea liberă. Film cu subtitrare în limba românǎ

Afis Seara franco-germana

 

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez din România la Iaşi vă invită joi, 19 ianuarie 2022, ora 18.00, în Palatul Braunstein, spaţiul de la Cupolǎ, la o seară franco-germană, organizată cu scopul de a marca 60 de ani de la semnarea Tratatului Élysée.

Institutul Francez și Centrul Cultural German își unesc forțele pentru a celebra canalul european de televiziune ARTE, context în care seara de film de pe 19 ianuarie va marca începutul unei serii de proiecţii de film franco-germane, care vor avea loc în spaţiul situat în cupola Palatului Braunstein.

 

Sinopsis:

Alexandre este șomer, iar contul său bancar a fost blocat. Soția sa se află într-o misiune de două luni pe un submarin nuclear ultrasecret. Cât timp ea este plecată, el trebuie să demonstreze că poate avea grijă de copii și că își poate găsi un loc de muncă. În urma unui interviu suprarealist, este angajat la The Box pentru o perioadă de probă – și astfel, Alexandre pătrunde în lumea unui start-up ecologic care nu este tocmai prietenos cu angajații care au copii. Îl întâlnește pe Arcimboldo, care se oferă să aibă grijă de copii în schimbul cazării. Între teleconferințele neîncetate și sesiunile nesfârșite de team building, lui Alexandre îi este tot mai greu să ascundă că are copii.

Filmul face parte din selecţia oficialǎ de la Cannes 2020.

Premii: Cel mai bun Scenariu – Silk Road International Film Festival China

Search

martie, 2024