Lansarea volumului de poezie „Clipa de înveșnicire”

Vă invităm joi, 8 decembrie 2022, ora 17.00, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Sala „Iustin Moisescu”, pentru a participa la evenimentul cultural organizat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași în cadrul „Anului omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului”.

Programul cuprinde lansarea volumului de poezie „Clipa de înveșnicire” al poetului Emilian Marcu, dar și prezentarea primelor două volume ale trilogiei de autor – „Muzeu de sate” și „Plâns de clopot”-, apărute la Editura Doxologia Iași, cu Binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan – Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Lansarea volumului de poezie „Clipa de înveșnicire

Invitata serii, doctor în etnografie, dar  și Președinte de onoare al Societății Ortodoxe a Femeilor Române, doamna Angela Paveliuc Olariu va susține o alocuțiune despre importanța rugăciunii în viața creștinului, urmând ca scriitorii Nicolae Busuioc, Marius Chelaru, Vasile Fluturel, Paul Gorban, Ioan Muscalu să prezinte volumul.

Recitalul actriței Ina Paladi, cu poeme din volumul lansat, va completa manifestarea ce se va încheia cu tradiționalul recital de colinde susținut de Corala „Armonia”, sub bagheta dirijorului Valeriu Gâdei.

Moderator: Rodica Rodean-președinte Asociația „Universul Prieteniei” Iași.

Parteneri: Editura Doxologia şi Teatrul LUX ART Iaşi.

 

Emilian Marcu , autor „Clipa de înveșnicire”, s-a născut la 28 septembrie 1950, în comuna Heleșteni, județul Iași și este absolvent al Institutului de Biblioteconomie, Bucureşti. Debutează, cu poezie, în 1974, în revistele  „Familia” și „Amfiteatru”, iar  editorial cu volumul  „Nunta în sâmbure”, la Editura Junimea. A publicat numeroase volume de poezie, proză și critică literară,  a primit numeroase premii și distincții printre care se numără și Premiul Academiei Române „Ion Creangă” pentru proză și Premiul „Eminescu ziaristul” al UZPR,  publică la cele mai importante reviste culturale, având și o rubrică permanentă de critică, „Vitrina cărților”, la revista  „Convorbiri literare”. Poezia sa este tradusă în SUA, Serbia, Spania, Franța, Anglia, Elveția, Ucraina, Rusia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Search

iunie, 2023