Concursul de desene „Ce-am făcut astă-vară?”

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează Concursul de desene „Ce-am făcut astă-vară?”, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2022. Ediția din acest an, a VIII-a, se va desfășura sub genericul „Literatura memorialistică”. Vă invităm așadar să vă scrieți „în culori” memoriile din vacanța ce tocmai a trecut.

Concursul se adresează exclusiv elevilor din ciclul gimnazial și liceal din tot județul Iași.

Lucrările pentru Concursul de desene „Ce-am făcut astă-vară?” vor fi executate pe foi de bloc de desen A3 (30 x 42 cm), tehnica de execuție fiind la alegere (acuarelă, guașă, peniță, creion, pastel etc.). Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări. Nerespectarea acestor condiții va conduce la respingerea lor.

Concursul de desene „Ce-am făcut astă-vară?”

Lucrările vor avea trecute pe verso următoarele mențiuni: titlul desenului, numele și prenumele concurentului, instituția de învățământ/ clasa/ numele profesorului coordonator și datele de contact ale participantului (număr de telefon și adresă de e-mail) și vor fi depuse în format fizic până la data de 5 decembrie 2022, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 10, Galeriile comerciale, parter). Nu se percepe taxă de participare.

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției, imaginația și originalitatea. Pentru fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda următoarele câte trei premii și mențiuni. Premiile constau în pachete de cărți pentru ocupanții primelor trei locuri de la fiecare secțiune. Toate desenele vor face obiectul unei expoziții.

Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 14 decembrie 2022, ora 15.00, la Sala de lectură a Bibliotecii. Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii www.bjiasi.ro și pe pagina de facebook. Premiile și diplomele vor putea fi ridicate de la sediul central al bibliotecii în termen de 30 de zile de la data anunțării câștigătorilor.

Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, parter), pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro sau telefonic, la numărul 0753024405.

 

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare iniţiată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în anul 2014 şi organizată în parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană şi a altor genuri în afară de ficţiunea literară clasică. Ediţia din acest an se desfăşoară sub genericul Literatura memorialistică. Sunt gândite acţivităţi şi comunicări ce extind aria cunoscută până acum ca fiind din arealul celor doi importanţi scriitori ieşeni, patroni spirituali ai manifestării. Ediția din acest an se desfășoară în zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2022.

Search

aprilie, 2024