Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus” 2022

Casa de Cultură a Studenților din Iași organizează în perioada 11-19 mai a.c, Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus” – ediția a VIII-a, eveniment organizat împreună cu organizațiile studențești din Iași. Încă de la prima ediție am încercat să scoatem în evidență potențialul artistic și organizatoric al tinerilor în realizarea unor evenimente culturale de excepție.

„După o săptămână plină de activități încheiate cu succes la Casa de Cultură a Studenților din Iași continuăm următoarele 2 săptămâni cu un nou eveniment în care vor fi implicați peste 150 de tineri ce vor performa pe scena <<Gaudeamus>> a instituției noastre”, a consemnat Ioana Diana Hliboceanu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Gaudeamus 2022

Ca în fiecare an,  studenții formează alianțe între 2 asociații sau ligi studențești și împreună vor avea de prezentat în cadrul competiției un program cultural artistic, ce cuprinde maxim zece momente artistice pe care le vor susține în maximum 120 minute.

„Referenții Casei de Cultură a Studenților din Iași au rol de jurați în această competiție, dar și de îndrumători, ei fiind cei care pot oferi consultanță alianțelor în alcătuirea momentelor artistice. Tinerii de la fiecare alianță au de pregătit atât o regie cât și o tematică pentru spectacolul ce urmează a intra în competiția Gaudeamus. a precizat  Ioana Diana Hliboceanu, directorul instituției.

Anul acesta s-au format 6 alianțe în care se vor implica 12 organizații studențești și peste 150 de artiști. Pe scena festivalului pot urca doar studenți, masteranzi, doctoranzi, rezidenți  sau chiar profesori universitari.

Față de alte competiții, la acest festival studenții sunt punctați și la organizare, nu doar la demonstrațiile artistice pe care le au pe scenă, iar la clasamentul final se va lua în calcul și numărul de spectatori aflați în sală la eveniment.

„Gala  Laureaților Gaudeamus” este ultimul și poate cel mai așteptat moment al festivalului, aici vor fi deliberate clasamentele din competiție și vom afla cu toții marii câștigători. Anul acesta va avea loc pe 23 mai 2022, începând cu ora 19:00, în sala mare a Casei de Cultură a Studenților din Iași.

 

Alianțe Gaudeamus 2022:

  1. Miercuri, 11 mai 2022Spectacolul „Ocolul Pământului în 80 de minute” – Liga Studenților Constructori de Mașini și Asociația Studenților și Absolvenților de la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului – LSCM –ASA HGIM;
  2. Joi, 12 mai 2022Spectacolul „Care e povestea ta?” – Liga Studenților de la Mecanică – Liga Studenților de la Geografie și Geologie – LSM – LSGG;
  3. Luni, 16 mai 2022Spectacolul „Asterix și Obelix: Misiunea Gaudeamus” – Liga Studenților Electrotehniști – Liga Studenților Electroniști – ETH – ETC;
  4. Marți, 17 mai 2022Spectacolul „ D’ale Țăgăncii” – Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații – Asociația Studenților Chimiști „Chemis“ Iași – ASAFCI – CHEMIS;
  5. Miercuri, 18 mai 2022Spectacolul „D’ale Iubirii” – Asociația Studenților Arhitecți Iași – Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare – ASAI – LSAC;
  6. Joi, 19 mai 2022Spectacolul „Ragnarök”- Liga Studenților Economiști – Liga Studenților de la Filosofie Iași – LSE – LSFI.

Search

aprilie, 2024