Teatrul Luceafărul, la trei festivaluri în luna mai

Luna mai înseamnă pentru echipa artistică de la Teatrul Luceafărul din Iași o perioadă de activitate intensă. Pe lângă pregătirea unei noi producții și jucarea spectacolelor din repertoriu de marți până vineri și duminică pe cele două scene, trupa a fost selectată să participe la trei festivaluri de gen. Opțiunea selecționerilor a vizat una dintre cele mai recente creații de pe afișul permanent  Teatrul Luceafărul, spectacolul nonverbal Stația clovnilor (regia: Ana Crăciun Lambru, concept costume și păpuși: Alexandra Budianu, concept decor: Elena Iorga, muzica: Diana Roman, cu actorii: Ionela Arvinte, George Cocoș, Ioana Corban, Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu, Cristian Gheorghiu, Alexandru Iurașcu, Gabriel Lazăr, Dragoș Maftei, Liliana Mavriș Vârlan, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Paul Sobolevschi, Mariana Teleman, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă).

Statia Clovnilor Teatrul Luceafărul

Despre creația sa, Ana Crăciun Lambru spune că „Stația clovnilor e un spectacol pe care o să vrei să-l vezi din nou și din nou, cu cei mici și, apoi, și cu unul sau doi bunici. Te vei îndrăgosti de un personaj sau de toate deopotrivă. Vei râde de bătrânelul ce pierde trenul și vei căpăta alături de el o poftă nebună de joacă și de visare insuflate de clovnii ce apar din toate părțile când timpul se oprește în loc. Stația clovnilor îți va pune inima la locul ei și îți va purta mintea departe, într-o lume în care totul e mai frumos atunci când îmbrățișezi copilul din tine!”

Cele trei evenimente festivaliere cu participare internațională în discuție pentru intervalul următor sunt Festivalul Internațional de Teatru Povești  Alba Iulia (15 mai), Festivalul Gulliver Galați (20 mai) și Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava (25 mai). „Ne bucurăm că una dintre producțiile noastre ajunge în manifestări de anvergură precum acestea enumerate, iar artiștii ieșeni vor fi urmăriți și aplaudați de specialiștii și spectatorii din alte centre teatrale. Stația clovnilor este un spectacol deosebit, care i-a solicitat pe artiști într-o zonă a mijloacelor de expresivitate altele decât cuvântul, evidențiindu-le calități creative deosebite”, a precizat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic Teatrul Luceafărul.

Search

aprilie, 2024