Cum arată lupta pentru câștigarea Campionatului European de tineret

Pe 31 mai se reiau meciurile  Campionatului European de tineret, cu faza sferturilor de finală, după ce în luna martie au fost programate duelurile din grupe.

Sunt calificate în sferturile de finală Olanda, Franța, Danemarca, Germania, Spania, Croația, Portugalia și Italia.

castigarea Campionatului European de tineret

Programul partidelor din sferturile de finală este următorul:

Olanda – Franța (Bozsik Arena, Budapesta)

Danemarca – Germania (MOL Arena Sosto, Szekesfehervar)

Spania – Croația (Ljudski vrt, Maribor)

Portugalia – Italia (Stadion Stozice, Ljubljana)

 

Meciurile din sferturile de finală vor avea loc pe 31 mai.

Conform tragerii la sorți, în semifinale se vor întâlni învingătoarele din meciurile Olanda – Franța și Danemarca Germania, respectiv Spania – Croația și Portugalia – Italia.

Meciurile din semifinale vor avea loc pe 3 iunie, iar finala este programată pe 6 iunie, la Ljubljana.

 

Spania pornește cu prima șansă la câștigarea trofeului

La pariuri, Spania este creditată cu prima șansă la câștigarea trofeului continental de tineret, având cota 5.00. Franța este următoarea pe listă, cu cota 5.25, urmată de Germania (cota 6.00), Portugalia (cota 6.00), Olanda (cota 7.00), Italia (cota 8.50), Danemarca (cota 12.00) și Croația (cota 14.00). Cotele sunt preluate de pe site-ul operatorului NetBet, care va include toate meciurile și în secțiunea pariuri sportive live.

Principala favorită de la acest eveniment, Spania, are o tradiție bogată la Campionatul European de tineret, pe care a reușit să-l câștige de cinci ori până acum, în 1986, 1998, 2011, 2013 și 2019. Spania a ajuns în sferturile de finală de la Campionatul European de tineret din 2021 după ce a câștigat grupa B. Ibericii au învins Slovenia cu 3-0, Cehia cu 2-0 și au remizat, scor 0-0, cu Italia.

În schimb, Franța, echipa creditată cu șansa a doua la câștigarea turneului continental, a mai reușit această performanță o singură dată în istorie, în 1988. La Europeanul din 2019 s-a oprit în semifinale, după ce a fost în aceeași grupă cu România, cu care a remizat, scor 0-0. În faza grupelor de la Europeanul din 2021, francezii s-au clasat pe locul doi într-o grupă în care Danemarca a câștigat surprinzător. Franța a învins Rusia și Islanda cu același scor, 2-0 și a pierdut cu Danemarca, scor 0-1.

Germania, a treia echipă dintre favoritele  Campionatului European de tineret, a fost în grupă cu România la ediția din 2021 și a terminat pe locul doi. Nemții au învins Ungaria cu 3-0 și au remizat cu Olanda și România, scor 1-1, respectiv 0-0. Germania are în palmares două titluri continentale, în 2009 și 2017, iar la ediția din 2019 a pierdut finala. În semifinale, nemții au învins România.

Portugalia este a patra favorită. Lusitanii au câștigat Grupa D, cu punctaj maxim, după ce au învins Croația, Anglia și Elveția fără să primească vreun gol. La ediția din 2019, Portugalia nu a participat, după ce a fost învinsă de România. Ei au în palmares două finale la Campionatul European de tineret, pierdute în 1994 și 2015. De asemenea, în 2004 au terminat pe locul 3.

 

România a fost eliminată de la Campionatul European de tineret

Echipa națională a României a părăsit Campionatul European de tineret din faza grupelor. Formația pregătită de Adrian Mutu a terminat pe locul 3 în Grupa A, deși a fost neînvinsă. Echipa noastră a avut 5 puncte, la egalitate cu Olanda și Germania, dar golaverajul a fost mai slab.

În meciul de debut, echipa noastră a remizat cu Olanda, scor 1-1, golul nostru fiind reușit de Andrei Ciobanu. În al doilea meci, România a învins dramatic Ungaria, scor 2-1, prin golurile lui Alexandru Mățăn și Alexandru Pașcanu.

În partida decisivă cu Germania, România avea nevoie de victorie, dar a terminat la egalitate, scor 0-0.

Search

iulie, 2024