Jocurile video si beneficiile lor in perioada COVID-19

Anul acesta a adus multe schimbari in rutina noastra de zi cu zi. Pandemia COVID-19 ne-a obligat sa ne distantam fizic cat mai mult posibil, in timp ce mastile si alte masuri de sanatate publica raman in vigoare in lumea exterioara.

Scolile s-au redeschis, cu multe dezbateri daca ar trebui sau nu sa reduca riscul transmiterii. Pe masura ce zilele devin mai scurte si vremea devine mai rece, anticipam sosirea unui al doilea val, vom cauta cu totii activitati pentru a ramane in interior.

Activitati de jocuri

In ceea ce priveste  jocurile video, putem observa importanta lor in societatea actuala. Observam impactul financiar si cresterea industriei jocurilor online, precum si beneficiile sociale asociate jocurilor video. In plus, modul in care parintii pot gestiona timpul de joc al copilului lor este important.

Jocurile video pot fi un spatiu pentru invatarea continua intr-un mediu online, oferind numeroase avantaje jucatorilor, toate pastrandu-le in interior.

Tinand in concordanta cu planurile de invatamant existente, subliniem modul in care cinci subiecte pot beneficia de jocuri video in clasa: engleza, matematica, stiinta, istorie si educatie fizica. Aceste jocuri sunt mai degraba un supliment decat un substitut al sistemelor scolare existente. Jucarea jocurilor poate crea un mediu distractiv de invatare conceput pentru a ne pastra distanta fizica la noi acasa, ramanand in acelasi timp social si continuand sa invatam.

jocurile video interactive

Alfabetizare si limbaj

Un sondaj a aratat ca peste 35% dintre copiii care joaca jocuri video cred ca sunt mai buni cititori. Studiul a constatat, de asemenea, ca mai mult de jumatate dintre participanti citesc si scriu materiale legate de jocuri cel putin o data pe luna.

Multe jocuri video au naratiuni mai bune decat povestile citite in scoala. In timp ce alegerea celor mai bune jocuri de poveste este o sarcina subiectiva, jocurile interactive de poveste, permit jucatorilor sa faca alegeri care sa aiba impact asupra restului jocului.

Telltale Games are o colectie excelenta de jocuri de poveste bazate pe cultura pop din seria Batman catre DC’s Fables, toate evaluate pentru adolescenti sau mai mari.

Jocurile incurajeaza creativitatea si promoveaza alfabetizarea: doua calitati ale unei clase excelente de engleza.

Matematica

Matematica este „ fundamentul proiectarii jocului” – trigonometria, calculul si algebra intra in joc atunci cand dezvoltam jocuri. Daca elevii doresc sa creeze si sa dezvolte propriile lor jocuri video, matematica va fi esentiala pentru a invata.

Prodigy Games ofera jocuri gratuite de matematica pentru elevi si scoli concepute pentru a atrage elevii de matematica. Conceput pentru elevii din clasele 1 pana la 8, s-a constatat ca aceste jocuri maresc scorurile testelor. Jocurile video sunt modalitatea perfecta de a preda matematica si pot ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile matematice.

 

Stiinta

Jocurile video pot avea ca rezultat numeroase beneficii cognitive pentru jucatorii online. Aceste beneficii includ efecte pozitive asupra proceselor mentale de baza ale omului, cum ar fi atentia, perceptia, luarea deciziilor si memoria.

Jocurile video pot imbunatati, de asemenea, performantele in locuri de munca care necesita o buna coordonare ochi-mana si luarea rapida a deciziilor. S-a constatat ca jocurile video imbunatatesc performantele in antrenament atat pentru piloti cat si pentru chirurgi.

Exista multe jocuri bazate pe fizica si  sugeram elevilor sa inceapa cu franciza Portal, unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile. Acorda o atentie deosebita portalului 2 si modul in care elementele bazate pe fizica au fost imbunatatite. Jocurile Portal sunt clasificate pentru toata lumea.

jocurile video controler

Istorie

Istoria poate fi predata de jocurile video, deoarece ne permit sa experimentam evenimente din trecut. Jocuri precum franciza Assassin’s Creed, cu titlu Teen sau mai mare permit jucatorilor sa experimenteze setari exacte din punct de vedere istoric si sa interactioneze cu personaje istorice din cruciade, Italia Renasterii, Revolutiile franceze si americane, precum si Grecia antica sau Egipt. In timp ce evenimentele din jocuri s-ar putea sa nu fie exacte din punct de vedere istoric, dezvoltatorul Ubisoft este mandru de cercetarile care intra in setarile lor autentice.

Un favorit atat al carturarilor, cat si al gamerilor deopotriva este franciza Sid Meier’s Civilization. Civilizatia este un joc istoric de simulare care a facut ca jucatorul sa devina conducatorul unei civilizatii istorice si sa manevreze strategic prin problemele complexe economice, politice, tehnologice, religioase si culturale implicate in construirea unui imperiu.

Desi nu sunt complet exacte din punct de vedere istoric, aceste jocuri pot fi o introducere distractiva la setari, oameni si provocari remarcabile din trecut.

Educatie fizica

Dupa ce ai stat cea mai mare parte a zilei, este timpul sa te activezi. Din punct de vedere istoric, Nintendo a facut cea mai buna treaba pentru a-i face pe jucatori sa fie activi, cu consola Nintendo Wii, un sistem controlat de miscare. Nintendo Wii ramane cel mai popular sistem Nintendo din toate timpurile, jocurile active precum Wii Sports si Wii Fit fiind doua dintre primele zece cele mai bine vandute jocuri din toate timpurile.

Wii Fit a fost utilizat in domeniile medicale pentru a imbunatati formarea echilibrului atat in ​​mediul acasa, cat si in cel clinic. Wii Fit poate fi controlat printr-o gama larga de miscari si a fost conceput pentru a incuraja activitatea fizica. Nintendo a continuat sa-i ajute pe jucatori si sa activeze cu cel mai recent joc de fitness Ring Fit Adventure pentru Nintendo Switch.

Jocul este prea nou pentru recenzii stiintifice, cu toate acestea recenziile utilizatorilor sunt covarsitor de pozitive. Ring Fit Adventure combina elemente de yoga, antrenament de forta, cardio si pilates intr-un joc de rol. Rapoartele utilizatorilor sugereaza ca acesta poate avea un impact asupra sanatatii si starii de sanatate, fiind totodata distractiv si accesibil.

Desi nu sugeram inlocuirea sistemului scolar modern cu jocuri video, acestea ofera beneficii care pot completa si chiar imbunatați, ceea ce se invata in alta parte. Pe masura ce scolile intra online, iar societatea incepe sa hiberneze departe de frig si pandemie, ramanand in interior si jucand jocuri video vor continua sa ofere oportunitati de invatare, prietenii si cel mai important, distractie.

Search

martie, 2024