Cu alcool sau fara? Ce fel de bauturi de vara preferi?

Petrecerile cele mai faine au loc in lunile calduroase si  ai nevoie de ceva retete de bauturi de vara. Acestea trebuie sa fie in ton cu anotimpul racoritoare, dulci, fresh. Dupa amiezile sau serile de august sunt mult mai placute alaturi de un cocktail racoritor. Poti crea chiar tu cele mai gustoase bauturi de vara acasa, sau le poti consuma in oras.

Cu sau fara alcool bauturile cu adevarat racoritoare au gusturi iesite din comun. Unele retete sunt pur si simplu variante modificate ale bauturilor alcoolice.

sangria

Sangria

Renumit in Spania, acest punch este varianta perfecta pentru serile de vara. Cea mai cunoscuta varianta este realizata din vin rosu, sec. Tot ce trebuie sa faci este sa torni vinul intr-un vas mare, adauga aproximativ 80 ml de coniac, suc de portocale, felii de portocale, lamai si piersici, zahar, apa minerala si multa gheata.

bauturi de vara - mojito

Mojito

Aceasta bautura cubaneza este foarte simpla de realizat. Ai nevoie doar de 50 ml de rom alb, 25 ml de apa minerala, 12 frunze de menta, doua lingurite de zahar si sucul unei jumatati de lime. Bineinteles, nu trebuie sa lipseasca gheata pisata.

bauturi de vara Piña Colada

Piña Colada

Povestea acestei bauturi provine de la piratii secolului XIX, care consumau aceasta bautura pentru a-si ridica moralul. Reteta de baza din zilele noastre se face din 45 ml de rom alb, 45 ml de crema de cocos, 75 ml de suc de ananas si gheata pisata. Exista variante in care sunt adaugate lactate insa face cocktailul mai greu si nu este potrivit pentru a te racori intr-o noapte de vara.

cocktail sex on the beach

Sex on the Beach

O bautura dulce, creata din 30 ml de votca, 30 ml de lichior sau snaps de piersici, 90 ml de suc de portocale si 90 ml suc de merisoare. Gheata nu trebuie sa lipseasca din paharul inalt, in care este servit, ornat cu o felie de portocala. Gustul acestui cocktail te duc cu gandul la noptile lungi de vara

cinderella-cocktail

 Cinderella

Poti gasi foarte multe variante, in ceea ce priveste acest cocktail, deoarece structura de baza implica combinarea mai multor tipuri de sucuri. Cea mai cunoscuta varianta este alcatuita din 40 ml suc de ananas, 40 ml de suc de portocale si 40 ml de suc de limeta, amestecate cu 10 ml de sirop de zmeura si apa minerala.

Tropical-Breeze

Tropical Breeze

Usor de realizat cu cate 75 ml de suc de portocale, de ananas, si de mango. Toate acestea sunt amestecate si turnate in pahare. Paharele pot fi ornate cu portocale si ananas pentru a te induce in lumea tropicala.

 

Cu aceste idei, te vei putea racori toata vara, indiferent de moment. Vara este despre veselie, arome, gusturi fresh. Deci tu ce bauturi de vara preferi?

Search

mai, 2024