Bauturi de vara

Sezonul cald vine la pachet cu produse proaspete, delicioase, dulci, aromate, gata de a fi savurate in cele mai delicioase bauturi de vara. Cu un strop de creativitate bauturile racoritoare din fructe iti vor da energie dimineata si te vor racori in zilele caniculare intr-un cocktail rece.

limonada bautura de vara

Limonada

Ce este mai greu de preparat decat limonata? Ai nevoie doar de sucul unei lamai, zahar sau miere pentru a o indulci si apa. In fuctie de cantitatea pe care doresti sa o obtii poti folosi si mai multe lamai.

Desi limonada trebuie sa contina obligatoriu lamaie, aceasta poate fi combinata cu alte fructe, pentru a obtine gusturi inedite. Poti experimenta cu capsuni, piersici, pepene rosu, mango, ghimbir, ceai de levantica sau menta. Ai nevoie de un blender, gheata si putina imaginatie pentru a iesi ceva inedit.

fresh de portocale

Fresh

Tot ce ai nevoie este un storcator de fructe. Poti combina cele mai zemoase fructe cum ar fi: portocale, grepfrut, kiwi, mango, piersici, ananas, pepene pentru a avea o portie proaspata de sanatate.

smoothie

Smoothie

Smoothie-ul este piure realizat din fructe combinate cu lapte sau iaurt. Spre deosebire de un fresh, unde fructele sunt stoarse, smoothie-ul are o consistenta mai groasa, deoarece fructele sunt amestecate intr-un blender. Bananele pot fi folosite in combinatie cu orice fruct.

shake

Shake

Shake-ul il poti face tot in blender, insa doar cu un singur fruct, lapte si inghetata. Poti incepe sa incerci diferite combinatii cu fructe si inghetata, pentru a descoperi care este pe gustul tau.

bautura de vara ice tea

Ceaiuri reci

Pentru a crea un ice tea autentic si gustos trebuie sa tii cont de cateva reguli. Trebuie sa pui mai mult ceai decat de obicei, deoarece bautura racita isi va pierde din aroma. Nu trebuie lasat mult la infuzat deoarece isi va pierde din aroma si va deveni amarui. Inainte de a pune ceaiul la frigider trebuie sa il racesti.

Poti combina ceaiul verde sau ceaiul negru cu capsunile, piersicile sau mangoul, pentru a descoperi gusturi inedite. Pentru o aroma proaspata si fresh, adauga menta si gheata.

ice coffe

Cafea

Cafeaua nu trebuie servita doar dimineata, nu? Indiferent de momentul zilei, ai doua variante pentru a te racori cu putina energie indiferent de ora. Un Frappé reusit are nevoie de cafea instant, lapte rece, zahar, foarte putina esenta de rom, gheata si o inghetata la alegere, de obicei vanilie. Toate aceste ingrediente sunt adaugate intr-un blender. Compozitia se toarna intr-un pahar lung, putand fi ornat cu frisca, toping sau fulgi de cocos, ciocolata.

 

Vara este sezonul incercarilor, asa ca, aceste bauturi pot fi preparate chiar de tine, acasa. Le poti servi indiferent de momentul zilei, pentru a prinde energie si a te revigora. Surprinde-ti prietenii si familia cu aceste idei.

Search

aprilie, 2024