Cele mai interesante tendinte de design pentru bucatarie

In anii trecuti, bucataria era locul din spatele casei pentru pregatirea meselor si curatarea vaselor. Toate acestea s-au schimbat in ultimele decenii, cand oamenii au mutat alte activitati in bucatarie. Treptat, bucataria a devenit inima caminului. A devenit locul unde oamenii se reunesc la inceputul zilei si unde se aduna dupa o zi lunga si obositoare. Prin urmare, oamenii prefera acum case conceptuale deschise, care ofera o bucatarie unde toata lumea poate fi impreuna.

Pe langa schimbarea dinamicii sociale, progresele tehnologiei au reinnoit si bucataria moderna. In plus, multi proprietari de case sunt in favoarea stilurilor curate, simple, care folosesc lucruri precum lumina naturala. Orice ai prefera, vrei un aspect care sa dureze, deoarece redecorarea bucatariei costa si va dura saptamani sau chiar luni pana la finalizare.

Avand in vedere acest lucru, am ales cinci tendinte de design de bucatarie.

bucatarie inteligenta

  1. Bucatarii inteligente

Cum ar fi ca bucataria ta sa stie exact ce vrei sa faci, atunci cand intri in ea? Cand oamenii vorbesc despre bucatariile inteligente, acestia se gandesc la ceva mai mult de storcatoarele sau masinile espressoare. In zilele noastre, oamenii cauta sa isi usureze viata cu ajutorul tehnologiilor noi integrate in aparatele de bucatarie. Drept urmare, antreprenorii si designerii de bucatarii, care construiesc bucatarii inteligente chiar de la inceput, pe langa incorporarea dispozitivelor inteligente in bucatariile mai vechi.

Unele dintre cele mai populare adaugari includ robinete de bucatarie fara touch cu senzori de miscare care pot detecta mainile dedesubt, un sistem de iluminare pe care il controlezi de pe tableta sau smartphone si frigidere cu camere echipate, care permit utilizatorilor sa stie ce articole alimentare iti doresti.

dulapuri de depozitare

2. Solutii creative de depozitare

Bucataria este incaperea unde ai nevoie de foarte multe lucruri, accesorii de gatit sau ingrediente. Pentru a avea spatiu in timp ce gatesti, trebuie sa ai si loc de depozitat. Un element principal al designului in bucataria ta este sa ai spatiu suficient pentru toate lucrurile de care ai nevoie.

Conform unui studiu din 2019, aproape 80% dintre proprietarii de case au adaugat personalizarea planurilor de renovare a bucatariei, pentru depozitare. Drept urmare, vedem o multime de inovatii de depozitare, de la sertare cu interioare personalizate pana la rafturi plutitoare, la cafenele incorporate in dulapuri cu inaltimi mari. In general, obiectivul este sa pastrezi ascunse aparatele si alte articole de bucatarie in loc sa ocupi un spatiu valoros pe blat.

In consecinta, dulapurile de bucatarie incep sa semene cu piese de mobilier cu panouri plate si feronerie integrata. Desi spatiul de functionare este esential, nu se presupune ca totul ramane ascuns. Dulapurile din sticla cu iluminare interioara sunt o optiune populara care inmoaie spatiul si adauga un pic de stil.

 

fundal de perete

3.Dulapuri pe perete sau fundaluri?

Mai usor de curatat si mai rezistent decat tapetul pictat, fundalurile de perete sunt din ce in ce mai cautate, atat pentru ​​bucatariile traditionale, cat si pentru cele moderne. Oamenii valorifica tendinta de a elimina dulapurile superioare. Insa un perete il poti decora cu orice fundal.

Odata cu adaugarea spatiului pe perete, retragi de pe pereti partea decorativa. In multe cazuri, oamenii opteaza pentru placi mari de marmura, cuart, cupru sau chiar sticla pentru a oferi bucatariei un aspect mai coerent si spatios. Aceste placi se aplica doar pe partea dispre dulapurile de sus si blat. Aceste placi dau impresia unei camere mai mari, astfel nu trebuie sa renunti la dulapuri.

insula de bucatarie

  1. Insulele duble

Popularitatea planurilor deschise a camerelor au un efect domino asupra designului bucatariei. Ulterior, insulele de bucatarie au capatat o noua importanta datorita modului in care acestea fac trecerea de la bucatarie la zona de luat masa si la spatiul de locuit. Nu numai ca insulele adauga suprafata, dar reprezinta un alt loc unde familiile se pot uni. Din acest motiv, multi designeri de bucatarii adauga o a doua insula la planurile lor.

In timp ce prima insula se ocupa de prepararea  si depozitarea mancarii,  cu sertare si o chiuveta mare, oaspetii sau membrii familiei se pot aduna in jurul celei de-a doua insule.

blat  din cuart

  1. Blaturi de quartz

Atunci cand blaturile de quartz/ compozit au intrat pe piata, bataia lor a fost lipsa lor de varietate in ceea ce priveste culorile si finisajele. Inaintarea in tehnologiei, a dat loc unei game mai largi de culori si modele de piatra mult mai realiste. Spre deosebire de granit, nu este nevoie sa il colorezi anual pentru a preveni petele inestetice. Cuartul depaseste piatra naturala din categoria duritatii. Deoarece sunt atat de durabile si usor de intretinut, blatele din cuart ar trebui sa ramana in voga atat pentru bucatariile noi, cat si pentru renovari.

In plus, designerii incorporeaza blaturi de quartz in barele si blaturile insulare, cu suporturi ascunse pentru un aspect mai elegant si mai modern.

Pe masura ce anii trec si tehnologia evolueaza, tendintele de design ale bucatariilor continua sa avanseze, iar aspectul curat si functionalitatea eficienta este in plina dezvoltare. Poti utiliza aceste idei de design pentru bucataria ta noua sau pentru a inspira prospetime intr-un spatiu mai vechi care este pregatit pentru o redecorare.

Search

aprilie, 2024