Ce mai poti face pe Facebook?

Facebook Live este o caracteristica noua, extrem de utila in clasa. Este un instrument care permite profesorilor sa inregistreze videoclipuri pe care elevii si studentii le pot vedea prin streaming live sau mai tarziu. Acesta este un mod grozav de a inregistra si partaja videoclipuri cu lectii dificile, astfel incat elevii sa poata urmari si invata dupa scoala. Aceasta este o varianta atat pentru studeni cat si pentru elevi.

Invata abilitatile lumii digitale
Prin incurajarea elevilor sa interactioneze online prin Facebook, profesorii ii pot ajuta pe acestia sa dobandeasca abilitati de cetatenie digitala. Ei pot modela cum sa comenteze si sa partajeze continut online corect. De asemenea, pot folosi Facebook ca instrument de predare pentru a face distinctia intre stiri reale si false.

facebook app

 

Creaza sondaje pe Facebook.
Elevii si studentii adora sa ia sondaje, astfel ca aceasta functie adaugata pe Facebook faciliteaza studierea lor cu privire la lucruri simple sau materiale de clasa. Ei pot analiza situatii din lumea reala sis a traga concluzii. Astfel ei au posibilitatea sa faca practica si sa invete cum se inregistreaza rezultatele.

Dezvolta profiluri false pentru personaje.
Facebook poate fi folosit pentru cercetarea unor persoane importante. In plus, unii profesori au descoperit ca elevii adora ideea de a crea profiluri false pentru persoanele pe care le studiaza la clasa. Prin urmare, ei pot detine mai multe conturi sub diferite nume.

Distribuie continut educational.
Prin Facebook poti foarte usor sa partajezi materiale, astfel acesta este locul perfect pentru a impartasi continut educational. De exemplu, profesorii pot impartasi videoclipuri si articole din surse de stiri fiabile legate de informatiile pe care le studiaza in clasa.

facebook login

Posteaza evenimente.
Elevii tind sa isi sincronizeze calendarele online cu Facebook. Prin urmare, este de ajutor pentru ei atunci cand profesorii creeaza evenimente pentru orele lor care se vor inregistra pe calendarele lor, cum ar fi zilele de examen, predarea lucrarilor sau zilele de vacanta.

Furnizeaza link-uri catre documente importante.
De asemenea, grupurile Facebook permit utilizatorilor sa incarce fisiere importante care sunt accesibile doar pentru grup. Daca un profesor are materiale cu care elevii trebuie sa tina pasul pe tot parcursul anului, Facebook ofera o stocare excelenta online. Astfel toate pesoanele din grup vor avea acces la materiale.

Realizeaza conexiuni globale.
In cele din urma, Facebook este un mod minunat de a face conexiuni globale cu alti profesori si studenti din intreaga lume. Poti crea intalniri online cu speackeri din domenii diferite pentru informatii noi.

Una dintre cele mai utilizate platforme online poate fi folosita si in scopuri educationale. Te poti gandi la alte modalitati suplimentare de a utiliza Facebook in clasa?

Search

aprilie, 2024