Cum sa planifici nunta pentru mai târziu!

Va vine sa credeti sau nu multe cupluri au ales sa isi sarbatoreasca nunta in mediul virtual pe Zoom, iar alte cupluri si-au reprogramat evenimentul. Insa cuplurile care abia s-au logodit sunt reticiente in ceea ce priveste organizarea evenimentului mult visat.

 

Fii flexibil atunci cand alegi o data pentru nunta

Anul 2021 reprezinta o provocare. Daca va ganditi la o data pentru anul viitor trebuie sa luati in considerare si zilele de vineri si duminica. Iti doresti ca ziua nuntii sa fie asa cum ai visat, dar ca sa fie realizabila, ai nevoie de fiecare furnizor in parte sa fie liber pentru data evenimentului tau.

Local, invitatii, formatie, fotograf, videograf, cabina foto, florar, make-up, par, fum greu, cocktail bar, candy bar, absolut toti furnizorii de care ai nevoie trebuie sa aiba loc liber pentru evenimentul tau. Nu mai suna asa simplu sa organizezi o nunta?

De asemenea va puteti rezerva si o data de rezerva cu locatia si principalii furnizori in cazutl unor intamplari care necesita amanarea evenimentului.

organizare nunta

Faceti fiecare o lista cu numarul de invitati la nunta

Incetul cu incetul se vor redeschide restaurantele si localurile unde iti doresti sa ai nunta. Inca nu se stie daca evenimentele din interior vor avea numar fix si la anul de 50 de persoane.

Pentru a fi cat mai multa lume alaturi de voi, puteti opta pentru un restaurant care poate amenaja mese si afara, iar tot evenimentul sa se desfasoare afara. Astfel poti avea o parte de invitati inauntru si o parte afara, iar cat mai multe persoane vor fi alaturi de voi. De aceea treceti mai intai pe lista persoanele prioritare.

Onestitatea este cea mai buna politica

Cand vine vorba de coronavirus, decorul de nunta de lunga durata poate sa nu mai fie aplicabil. Trebuie respectate cateva norme si conditii, dar acest lucru nu poate fi imposibil.

In mod similar, o pandemie schimba ce inseamna sa fii acolo pentru prieteni si familie. Sprijinul poate fi sub forma de scrisori, cadouri sau participare virtuala, spre deosebire de participarea in persoana, iar cuplurile ar trebui sa accepte faptul ca unii oaspeti nu se mai pot simti confortabil in intalnirile de grup mare.

cabina foto nunta

Mentineti asteptari realiste

Nuntile nu pot fi de asteptat sa arate exact asa cum s-au facut inainte de coronavirus. In mod evident, industria alimentara si a bauturilor a fost perturbata.  Se vor lua mese restranse, care sa nu necesite un personal mare.

In plus, ringurile de dans vor trebui să fie mai mari. Suprafețele atinse cu regularitate, cum ar fi mesele si scaunele vor fi dezinfectate in mod regulat, iar instalatiile de igienizare a mainilor vor fi disponibile cu usurinta in punctele de intrare. Personalul va avea masti personalizate.

Cititi-va contractele 

Atat vanzatorii cat si cuplurile trebuie sa ajunga la un consens favorabil pentru ambele parti in cazul anularii si reprogramarii datelor de nunta. Nu este vina cuplurilor sau a vanzatorilor ca a aparut aceasta pandemie si evenimentul nu a mai putut avea loc, de aceea trebuie sa ajungeti la un punct comun.

Vanzatorii care au prezentat clientilor acorduri mai putin intimidante, dar care nu au contracte obligatorii din punct de vedere legal, au suferit din punct de vedere financiar.

Virusul a prezentat cateva aspecte noi in ceea ce priveste contractele pe care oamenii trebuie sa le contempleteze. De exemplu clauza de forta majora, care elibereaza in esenta ambele parti de raspundere sau obligatie atunci cand are loc un eveniment extraordinar, sa fie actualizata pentru a include in mod explicit „pandemia”, „epidemia” sau „Covid-19”.  Cuplurile trebuie sa discute ce se intampla in cazul unei reprogramari, anulari, rezilieri sau incapacitati.

Un contract lung, mai ales daca este de la un profesionist de exceptie din industrie, este ceva care urmeaza sa protejeze ambele parti. De aceea sunt foarte multi termeni care trebuie discutați.

nunta in pandemie

Angajați un profesionist

Solicitati ajutorul unui specialist. Un wedding planner este persoana care te poate scapa de tot stresul organizator. Aceasta persoana stie exact de unde sa inceapa planificarea evenimentului, ce se poate face intr-o perioada dificila si ce se poate face dupa ridicarea tuturor restrictiilor.

Multe lucruri sunt de discutat si analizat incepand de la alege ziua si locatia pana la cele mai fine detalii. Deci procesul de planning poate incepe acum.

Amintiti-va ce este important. Evenimentu vostru nu ar trebui perturbat de niciun virus sau problema. Nu mai amanati! 2021 va fi plin de evenimente, trebuie sa va alegeti din ce doriti, nu din ce ramane disponibil, daca va doriti ca totul sa iasa asa cum va doriti.

 

Search

aprilie, 2024