5 Cele mai simple tratamente pentru arsurile solare.

Oficial este vara. Momentul potrivit pentru activitati in aer liber. Fie ca mergi in vacanta la plaja, fie iti petreci dupa amiezile la piscina, sau pur si simplu te plimbi pe strazile orasului, soarele nu te rateaza si iti poate provoca arsuri pe piele.

oameni la plaja

Cum obtii o arsura solara fara sa petreci ore in aer liber?

Doar de 15 minute este nevoie sa te expui la razele UV pentru a-ti fi deteriorata pielea. Da … doar de 15 minute. Daca esti in masina geamurile permit trecerea razelor UV, acestea patrund in piele manifestad hiperpigmentare, linii fine sau riduri.

Orice expunere prelungita la soare ne poate irita pielea si o poate lasa vulnerabila la imbatranire prematura. Iti poti crea propriile remedii acasa, care sunt usor disponibile in fiecare bucatarie.

Aceste remedii sunt de asemenea bune pentru toata perioada post-soare. Orice expunere prelungita la soare ne poate irita pielea si o poate lasa vulnerabila la imbatranirea prematura.

 

5 Tratamente pentru arsurile solare

Pielea ta este importanta indiferent de sezon. O piele frumoasa, sanatoasa are nevoie de ingrijire zilnica. Ti-am pregatit 5 tratamente pentru a-ti ingriji pielea in cazul arsurilor solare.

cartof pentru arsuri solare

RACORITI CU CARTOFI

Efect de combatere a arsurilor.  Cartoful simplu este excelent pentru a alina durerea si inflamatia. Ceea ce il face o solutie rapida si perfecta pentru pielea arsa de soare. Sucurile dintr-un cartof crud ajuta la intarirea stratului superior al pielii, chiar isi scot culoarea si ofera umiditate zonelor uscate. In plus, compusii amidonici ai cartofului ajuta la eliminarea intepaturii dintr-o arsura solara.

Tratamentul arsurilor solare. Taie doi cartofi spalati in bucati mici si pune-le intr-un blender. Adauga un pic de apa daca arata uscat. Pune acest piure pe zonele arse de soare, asteapta pana se usuca. Apoi poti face un duș rece. De asemenea, poti taia pur si simplu cartoful in felii subtiri rotunde si aseaza-le pe arsurile solare pentru cateva minute.

iaurt pentru arsuri solare
 

IAURT

Efect de combatere a arsurilor. Iaurtul simplu contine o abundenta de probiotice si enzime care ajuta la vindecarea arsurilor solare dureroase.

Tratamentul arsurilor solare. Spala-te pe maini si aplica iaurt rece direct pe arsura. Lasa-l sa se aseze pe piele pana se incalzeste si apoi clateste-l cu apa rece. Aplicati de cate ori este nevoie.

castravete

castravetii

Efect de combatere a arsurilor. Calmare, asta inseamna un castravete simplu pentru piele. Nu numai ca un castravete este calmant pentru arsura, pur si simplu pentru ca este racoros, dar proprietatile sale antioxidante si analgezice promoveaza. De asemenea, vindecarea si ofera o usurare suplimentara si de lunga durata, de disconfort.

Tratamentul cu arsuri solar. Daca doresti in principal ameliorarea rapida a durerii, taie un castravete rece si aseaza feliile pe pielea arsa. Intoarce feliile cand prima parte se incalzeste. Pentru un efect de durata mai lung, pune 1 sau 2 castraveti in blender pentru a crea o pasta.

bicarbonat

Bicarbonatul

Efect de combatere a arsurilor.  Soda de coacere este alcalina in natura si poate fi foarte linistitoare pentru piele. In acelasi timp, bicarbonatul de sodiu are proprietati antiseptice care te pot scuti de mancarimea pielii.

Tratamentul arsurilor solare. Umpleti cada de baie cu apa rece, adaugati 1-2 cani de bicarbonat de sodiu si amestecati corect. Inmuiati-va corpul in aceasta baie pentru aproximativ o jumatate de ora. Pentru o usurare instantanee de la ardere, puteti amesteca niste soda de copt in apa si aplicati aceasta pasta pe zonele afectate.

LAPTELE

Efect de combatere a arsurilor.  Laptele creaza o pelicula proteica pe pielea ta, care te ajuta la usurarea disconfortului arsurilor solare proaspete.

Tratamentul arsurilor solare. Umple un bol cu ​​lapte racoros. Inmoaie un tifon in lapte. Lasa excesul de lichid sa se scurga si pune-l pe arsuri, astfel incat sa ramana pe loc si lasa-l cat timp este necesar.

 

Search

aprilie, 2024