Tu cum iti alegi sapunul?

Care este cel mai luxos produs de care te bucuri zilnic? Sau de mai multe ori pe zi. Frumos, senzorial si intineritor, cel mai simplu mod de a te rasfața zilnic este sapunul, care dintr-o moda veche de a-l crea acasa, a devenit un produs de lux si foarte cautat. La urma urmei, sapunul este unul dintre primele si ultimele lucruri pe care le intalnesti în zi, nu?

Sapun industrial vs manual

Sapunul cu bare industriale cunoscut si sub numele de sapun conventional sau produs in masa, acesta este in esenta mai mult detergent decat sapun real. De obicei, sapunurile cu bare conventionale contin solutie de sodiu, BHT (hidroxil toluen butilat), parfumuri sintetice, culori artificiale, saruri si alti conservanti.

Sapunul manual sau sapunul macinat. Acesta este obtinut de cele mai multe ori din uleiuri vegetale cum ar fi masline, nuca de cocos sau palmier. Prezinta un continut de glicerina mult mai mare deoarece mentin pielea hidratata si sanatoasa. Cuprinde ingrediente luxoase, precum uleiuri esentiale, ierburi sau botanice si nu au substante chimice cu potential de iritare a pielii.

Sapunul artizanal. Acestea sunt sapunurile create de specialisti care aduc ingrediente organice de calitate sau ingrediente alimentare pentru cele mai luxoase si mai prietenoase rezultate pentru piele. De exemplu, sapunul cu grasimi, sapunul facut cu argile, uleiurile extravegante sau laptele de capra.

sapunul de casa

Si exista mai multe …

Sapunul prelucrat la rece sau la cald. Sapunul prelucrat la cald se face la o temperatura mult mai mare. Lucrul acesta reduce timpul de fabricatie de la cateva saptamani la cateva zile. Cu toate acestea, rezulta, de asemenea, o concentratie mai mica de ingrediente benefice, cum ar fi uleiurile si glicerina. In metoda procesului la rece, fabricarea se face la temperatura camerei, pastrand astfel uleiurile si glicerina.

Sapunul Castile. Ingredientul de baza al acestui sapun este din regiunea Castilia a Spaniei si anume uleiul de masline. Acest sapun este cunoscut pentru luciul sau luxos si cremos.

Sapunul din Marsilia. Acesta provine de la Marsilia, Franța si contine uleiul de măsline pur al regiunii. Un sapun autentic, asa este considerat cel din Marsilia, deoarece are la baza o reteta veche de 600 de ani. Acesta nu contine aditivi artificiali este 100% natural si are cel puțin 72% ulei.

Sapun triplu sau macinat francez. Frezarea este o metodă de extragere a excesului de apa prin trecerea sapunului prin role de otel sub o presiune imensa. Freza tripla mai este denumita freza franceza, deoarece procesul a luat nastere in aceasta regiune, iar procesul se repetă de trei ori. Acest lucru elimina cea mai mare parte a apei pentru un produs cu o durata mai lunga, dar sigura, de asemenea, ingredientele sunt bine amestecate, iar textura barei de sapun este mai neteda si mai uniforma, fara impuritati.

Sapunul vegetal, pe baza de legume sau vegan. Acesta este facut de obicei cu uleiuri de nuca de cocos, de palmier sau de masline. perfecte pentru pielea sensibila.

Sapunul cu glicerina.  Acesta este un hidratant excelent si este recomandat pentru pielea uscata sau delicata. De obicei, sapunurile produse in masa sunt mult mai mici in glicerina decat versiunile handmade.

Sapunul cu sodiu. In momentul in care acesta este trecut ca ingredient, inseamna ca sapunul a fost facut folosind grasime de origine animala, in special cu alun.

Ingrijirea zilnica este esentiala pentru o piele fina si sanatoasa, insa nu orice tip de sapun poate fi de folos. Descopera produsul potrivit pentru pielea ta. Bucura-te de el zilnic. Care este tipul tau preferat de sapun?sapun de marseile

 

Search

martie, 2024