5 Platforme de unde poti citi o carte gratuit

Perioada de carantina, ne-a dat oportunitatea de a gasi modalitati de petrecere a timpului. Astfel am descoperit platforme de pe care poti accesa cu usurinta cartea mult dorita, la orice ora, de pe orice dispozitiv. O modalitate uimitoare de a avea orice carte doresti, in propria biblioteca virtuala. Fara foi ingalbenite, fara scris mic, sau fara foi mancate de caine.

Iti place sa citesti? Esti in cautarea materialelor pentru licenta sau disertatie? Vrei sa descoperi ceva nou? Iti recomandam cateva site-uri de unde poti accesa rapid si simplu cele mai interesante titluri de carte, materiale video sau audio. Petrece timp de calitate in oaza ta de liniste, citind o carte buna.

carte veche

 

1.Project Gutenberg

Aceasta este o biblioteca digitala cu peste 60 000 de carti electronice din domeniul public. Proiectul reprezinta cea mai veche biblioteca digitala, fiind fondata in 1971. Marea majoritatea a lucrărilor sunt în limba engleză dar există un numar semnificativ de lucrări în germană,  franceză, italiană, spaniolă, olandeză, finlandeză și chineză. Poti gasi atat literatura, cat si retete culinare, reviste, fisiere audio sau partituri. Patrunde in perioada romantica pre-victoriana, citind romantele lui Jane Austen, sau devino detectiv urmarind filmele politiste ale Christie Agatha.

 

2.ManyBook

Un alt site care contine carti timpurii dar si noi din domeniul public este Manybook. Aspectul site-ului este bine organizat, modern si usor de folosit. Poti gasi autori cunoscuti, dar si autori despre care probabil nu ai auzit inca. De acceea, in fiecare zi sunt adaugate carti noi si este locul perfect pentru a descoperi ceva fresh.

carte moderna

3.Libby

Imprumutati si cititi carti electronice si audio din biblioteca publica locala gratuita! Aplicatia este creata de catre compania Overdrive, care ofera utilizatorilor accesul la intreaga arhiva de carti electronice. Tot ce trebuie sa faci este sa iti descarcati aplicatia si sa te autentificati cu datele dumneavoastra. Paseste intr-o lume virtuala cu carti, benzi desenate, reviste sau materiale audio.

 

4.Hoopla

La fel ca si Libby, aceasta aplicatie iti permite sa accesezi biblioteca, de asemenea exista cateva diferente intre cele doua aplicatii. Hoopla ofera emisiuni Tv si filme, pe langa carti electronice si audio. Fiecare continut este disponibil, oricand doresti, fara a astepta ca cineva sa returneze materialul. In functie de biblioteca, exista o limita in ceea ce priveste numarul de check-uri permise pe luna.

raft de carte

 

5.Internet Archive

Internet Archive este un serviciu de arhivare a paginilor de internet. Poti imprumuta pana la 10 carti simultan, fiecare carte pentru o perioada de 2 saptamani, dupa ce te inscrii in mod gratuit. Biblioteca contine o multime de romane moderne, cum ar fi Jocurile foamei de Suzanne Collins, sau bestseller-urile lui Stephen King. Recent a fost lansata biblioteca nationala de urgenta, cu peste un milion de carti electronice pe care le poti consulta, fara a fi nevoie sa fii pus pe o lista de asteptare. Aici gasesti un tezaur de materiale pentru toate scopurile tale.

 

Acestea fiind spuse ai nenumarate oportunitati de a intra in contact cu o carte buna. Indiferent de situatie, ca ai de facut o tema, o lucrare stiintifica, sau nu stii ce sa faci, petrece timpul cu o carte. Este doar la un click distanta de tine!

 

Search

aprilie, 2024