Iunie sezonul cireșelor!

Oficial vara a inceput si incet, incet ne putem bucura din plin de ea. Primul fruct vedeta al sezonului care abia incepe este cireasa. O combinatie minuntata de arome dulci cu o latura usor amaruie, de o culoare vibranta de rosu, asa l-am descrie.

Bucurate de ele oricand!

Dulceata, compot sau sirop? Pentru ca le poti combina aproape cu orice este bine sa le ai in casa indiferent de sezon. Daca vrei sa te bucuri pe tot parcursul anului de aroma și gustul delicious va trebui sa inveti sa le conservi. Astfel gustul proaspat si suculent al cireselor il poti conserva sub forma de dulceata, compot, sirop sau le poti congela. Pe langa acestea mai poti prepara cirese confiate si deshidratate, otet de cirese sau cirese murate. Asa poti oricand sa te bucuri de gustul dulce-acrisor al cireselor pregatind nenumarate bunatati cum ar fi o prajitura gustoasa sau o bautura racoritoare, indiferent de sezon.

cirese in mana

Beneficii

Pe langa gustul placut si nenumatate-le bunatati pe care le poti prepara cu cirese, acestea au si numeroase beneficii.

  • Iti ofera un somn linistit si odihnitor. Melatonina este hormonul care induce starea de somnolenta si scade temperatura corpului. Acest hormon, incetineste procesul de imbatranire si este un element esential in functionarea sistemului imunitar.
  • Iti regleaza tensiunea arteriala si protejeaza cordul. Bogata in potasiu se stie despre cirese ca sunt eficiente in reducerea tensiunii arteriale. Potasiul mentine echilibrul fluidelor din corp, de aceea, persoanele care consuma alimente bogate in potasiu, nu sufera de hipertensiune.
  • Iti subtiaza talia. Un studiu de la Universitatea Michigan, arata ca antocianii din cirese, activeaza o molecula care intensifica arderea grasimilor si reduc stocarea.
  • Iti atenueaza durerile musculare. Atletii care consuma cirese sau suc acru de cirese inainte cu 7 zile de competitii, au dureri musculare mai diminuate. In urma unei cercetari, s-a dovedit faptul ca, efectul antioxidant al cireselor este cel care diminueaza durerile si scade inflamatia.
  • Previn cancerul. Bogate in vitamina C, betacaroten, quercetina si antociani, toate aceste proprietati actioneaza in mod sinergic impotriva cancerului. Daca ciresele sunt mai inchise la culoare sunt mai bogate in antociani, cele mai indicate cirese fiind cele negre sau amare.

cirese

Marcheaza momentul si fii creativ

Iti mai aduci aminte de momentul cand erai copil si iti atarnai cirese la urechi? Ei bine, ciresele pot fi un accesoriu elegant pentru o tinuta cocheta. Marcheaza-ti creativitatea si accesorizeaza-ti tinutele intr-o sedinta foto cu cirese. Te-am pus pe ganduri nu? Fie ca ti le pui la urechi, in loc de cercei, sau iti faci un colier din ele, le pui in par, la sandale sau in piept ca brosa, cu siguranta vei avea cele mai chic accesorii.

 

Bucura-te de gustul proaspat al cireselor, cat de mult poti. Simpatice si sanatoase, acestea sunt bogate in vitamina C si prezinta nenumarate beneficii pentru organism. Profitati de ele la maxim deoarece sunt incantatoare. Nu degeaba se spune ,,cireasa de pe tort„ deoarece se refera la tot ce-i  mai bun.

 

Search

aprilie, 2024