1 Iunie, Ziua copilului

1 iunie este ziua in care sunt celebrati copiii, ziua in care patrundem in lumea miracolului si a magiei. Ei sunt cei care ne fac ziua mai buna si ne fac viata mai activa. De ziua copilului, cei mici sunt rasfatati cu baloane colorate, bomboane, jucarii sau hainute.

Aceasta sarbatoare este un bun prilej pentru parinti sa petreaca mai mult timp cu cei mici. Pe langa iubirea si grija neconditionata aratata celor mici, toti copii merita o atentie deosebita. Cel mai important lucru pentru un copil este timpul petrecut cu acestia si atentia pe care o atribuiti prin joc si distractie.

bucurie copil

Cum a aparut Ziua copilului

Copilasii merita o atentie deosebita, indiferent de varsta pentru o stare emotionala cat mai buna. La 14 decembrie 1954, Adunarea Generala a ONU a adoptat Rezolutia nr. 836 pentru a proclama o Zi mondiala a copilului. Ziua copilului a fost implementata doi ani mai tarziu si marcheaza bunastarea copiilor din intreaga lume, promoveaza obiectivele mentionate in Cartea ONU.

Ziua copilului, 1 iunie este zi libera

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, pe data de 16 noiembrie 2016, decretul potrivit caruia este modificat Codul muncii prin decararea zilei de 1 iunie, Ziua internationala a copilului, sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Astfel, in luna octombrie, a fost adoptata de catre Camera Deputatilor, legea prin care Ziua copilului devine ziua libera pentru romani, zi nelucratoare. Aceasta lege a avut ca scop incurajarea parintilor de a petrece mai mult timp cu cei mici.

Petrece cu fast ziua de 1 iunie

Fa-l pe cel mic sa se simta special si dedica-i aceasta zi lui. Adapteaza-te vremurilor si petrece in siguranta. Adu veselia in casa cu cateva baloane colorate, fiecare copil este atras de ele, indiferent de varsta. Pregateste cele mai delicioase prajituri, nu exista zi speciala fara ele, nu?

Iar ca distractia sa fie la cote maxime si sa poata sa inceapa da drumul la muzica, dansati si jucati jocurile preferate. Ziua se poate incheia uitandu-va impreuna la desenele preferate.

 

Sarbatoarea copiilor este marcata in peste 100 de state din intreaga lume. Multe dintre state sarbatoresc Ziua Copilului pe 1 iunie si pe 20 noiembrie, insa copilaria este celebrata si la alte date.

Atentie! Nu uitati cele mai importante lucruri pe care adultii le invata de la copii: cum sa fie multumiti fara motiv prin zambete, cum sa nu stea locului niciodată, sa fie activi si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doresc.

De 1 iunie nu uita sa trimiti mesaje tuturor persoanelor dragi, atat celor mici cat si celor mari, deoarece in sinea fiecarui om, toti avem suflet de copil.

baloane copil

Search

aprilie, 2024