Sfaturi pentru partenerii care au acelasi loc de munca.

Saptamana trecuta am propus o serie de sfaturi pentru partenerii ce lucreaza in aceeasi companie. Perioada prin care trecem poate intari o relatie sau o poate distruge. De aceea incercam sa aducem in discutie cat mai multe sfaturi pentru cei ce lucreaza si de acasa.

 

Munca împreună, în cazul despărţirii

 Dacă în cuplu apar dificultăţi şi cei doi parteneri decid să se despartă, va fi foarte greu să lucreze împreună şi să continue să se vadă zilnic. De multe ori, unul dintre ei va alege să îşi schimbe locul de muncă, fie ca să sufere mai puţin, fie ca să facă lucrurile mai simple pentru celălalt. Această decizie poate să îi influenţeze negativ cariera şi să-l facă să piardă avantajele multor ani de muncă susţinută. Totuşi, există şi situaţia mai dificilă când unul dintre ei se îndrăgosteşte de altcineva de la acelaşi loc de muncă. Aceste eveniment îi afectează de multe ori nu doar pe ei, ci întreg grupul de colegi, cu simpatiile şi antipatiile lor, cu prieteniile formate în timp. Fiecare coleg se va simţi dator să ia partea unuia dintre parteneri, iar această alegere poate fi una foarte dificilă.

Munca în doi are şi avantaje

Ei se susţin unul pe celălalt, social şi profesional. Când unul dintre ei are mai multe cunoştinţe în domeniul de muncă respectiv, îl poate da celuilalt sfaturi valoroase şi îl poate ajuta cu experienţa sa . Dacă unul dintre ei lucrează de mai mult timp acolo, îi simplifică celuilalt intrarea în grup şi îi facilitează relaţionarea cu ceilalţi. Dacă unul dintre ei este într-o poziţie de conducere, îl poate ajuta pe celălalt să avanseze. Lucrul acesta nu trebuie văzut că o favoare nemeritată sau ca o nedreptate faţă de ceilalţi. Există, în orice companie, şi mai ales în companiile mari, riscul ca cineva care îşi face munca impecabil să rămân invizibil, pentru că nu ştie cum să se pună în evidenţă. Cei doi primesc zilnic suport emoţional, atunci când au nevoie de el. În orice moment mai greu, într-o şedinţă mai tensionată sau într-un deadline mai stresant, pot conta unul pe celălalt pentru o încurajare şi un pic de ajutor. Astfel, orice dificultate este depăşită mai uşor, şi acesta este un avantaj atât pentru ei, cât şi pentru compania în care lucrează.

Fiecare se poate pune foarte uşor în locul celuilalt

Când ai o zi grea la muncă şi te întorci acasă plin de nervi, cui să te plângi decât soţului său soţiei? Şi dacă sprijinul şi înţelegerea să te fac să te simţi mai bine, dacă lucrează în acelaşi domeniu ca şi tine, te poate înţelege perfect. La urma urmei, trece sau a trecut printr-o situaţie similară. Dacă lucraţi pentru acelaşi şef, acest lucru vă sudează mai mult relaţia, pentru că veţi fi complici, atât acasă, cât şi la muncă, unde veţi colabora şi vă veţi ajuta unul pe celălalt.

 

Nu există riscul să fii sabotat

Între colegii dela munca poate exista o relaţie aparenţa de prietenie ce poate ascunde de fapt o dorinţă secretă a fiecăruia de a fi văzut mai bine decât restul de către şefi. Oricât de bine s-ar înţelege între ei, cei care sunt o echipă vor deveni foarte individualişti atunci când va fi vorba de o promovare şi fiecare va fi pe cont propriu.

Mai mult, unii se sabotează între ei, chiar dacă nu arata făţiş acest lucru. Când însă colegul tău este partenerul de viaţă, există şanse minime să fii sabotat. Din contră, vă veţi ajuta unul pe celălalt, pentru binele vostru comun.

 Petreceţi mult timp împreună

Fiind amândoi profesori la acelaşi liceu, gestionând împreună la o afacere său fiind angajaţii aceleiaşi companii va permite să petreceţi mai mult timp împreună decât alte cupluri, iar acest lucru vă poate suda mai mult relaţia. Aveţi că subiect de discuţie lucruri care vă interesează în mod cert pe amândoi, poate aveţi chiar şi acelaşi program şi în general functonati în acelaşi ritm. Iar acest lucru vă poate apropia şi mai mult.

Dacă a lucra împreună este un lucru benefic sau unul care ucide pasiunea depinde de cei doi, de temperamentul fiecăruia, dar mai ales de modul în care ştiu să gestioneze problemele încă din faza incipientă. Atâta timp cât cei doi sunt sinceri unul cu celălalt şi se decid să schimbe ceva în cazul în care serviciul le afectează relaţia, ei pot depăşi micile crize şi pot avea o relaţie armonioasă.

 

Search

aprilie, 2024