”La Gomera” (Corneliu Porumboiu) ajunge în SUA

Vești bune, și, aș îndrăzni, firești pentru producția cinematografică ”La Gomera” semnată de Corneliu Porumboiu. Filmul a fost cumpărat pentru a fi distribuit în Statele Unite ale Americii.

Magnolia Pictures a cumpărat drepturile de distribuţie pentru America de Nord pentru thriller-ul poliţist românesc ”La Gomera”, după premiera producției la Festivalul de la Cannes (14-25 mai).

În regia lui Corneliu Porumboiu care semnează şi scenariul, filmul îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Antonio Buil, Agusti Villaronga, Sabin Tambrea, Julieta Szonyi şi pe George Piştereanu. Magnolia are în vedere o premieră în cinematografele americane anul acesta. În România filmul se lansează pe 13 septembrie.

Vlad Ivanov joacă rolul unui poliţist român corupt, trimis pe La Gomera, o insulă din Canare, pentru a învăţa limbajul criptic (fluierat) al locului, pentru recuperarea banilor mafiei. „The Whistlers (numele pe piaţa americană a filmului) este o doză incredibilă de senzaţie pură”, relatează preşedintele Magnolia, Eamonn Bowles. „Corneliu Porumboiu a făcut filme strălucite în ultimii ani şi mereu s-a autodepăşit cu cele mai reuşite filme pe gustul publicului”.

Lungmetrajul lui Porumboiu ”A fost sau n-a fost?” (titlu în engleză 12:08 „East of Bucharest”) a câştigat premiul Camera d’Or la ediţia din 2006 a Cannes Film Festival. Filmul lui din 2015 ”Comoara” a câştigat premiul Un Certain Talent la ediţia din 2015. Cea mai nouă producție, ”La Gomera” va fi lansată oficial în România în toamna aceasta.

 

Search

aprilie, 2024