Eveniment la Librex 2019- Cristian Tudor Popescu

Târgul de carte Librex 2019 a început la Iași încă de ieri și promite evenimente faine până la sfârșitul săptămânii. Librex aduce și multe expoziții de artă, spectacole de teatru, filme, recitaluri de muzică și poezie, Premiile LIBREX 2019, Tombola „CITEŞTI ŞI CÂŞTIGI” cu sute de premii în cărți și multe alte surprize și multe altele. Motto-ul acestei ediții este: „Semnăm original prin oameni și cărți: visul stă în mâinile noastre, oxigenul vine din cărțile pe care le citim, noi suntem pădurea care crește”.

Un eveniment ce va avea loc sâmbătă după-amiază promite o lansare marca Polirom, cartea se intitulează ”Vremea Mînzului Sec”, iar autorul este Cristian Tudor Popescu.

”Vremea Mînzului Sec excelează printr-o scriitură nervoasă, densă, dublată de o excepțională capacitate de a propune imagini memorabile. Nu întîmplător cîteva dintre secvențele romanului se intitulează «Din imaginariu»: acolo primează oniricul, moartea se insinuează amenințător, viziunea devine terifiantă.” Sunt cuvintele lui Alexandru Călinescu, cel care semnează și prefața volumului.

Romanul semnat de Cristian Tudor Popescu este și narațiunea unui bun observator. Despre povestea cărții vor vorbi Alexandru Călinescu, Bogdan Crețu și chiar autorul. Evenimentul este programat sămbătă, de la ora 13:00 În cadrul Librex 2019 la Pallas Mall Iași, Atrium, nivel 0, La Fântână, zona I de evenimente.

Cristian Tudor Popescu este scriitor și gazetar, unul dintre cei mai prestigioși din România de după 1989. Filmolog, doctor în cinematografie al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, membru al Uniunii Scriitorilor și Uniunii Cineaștilor.

Un articol de Bianca Ioan

Search

martie, 2024