Premiere la cinema

Jumătatea lunii mai aduce pe marile ecrane o serie de producții cinematografice care merită atenția cinefililor, mai ales pentru poveștile frumos spuse și distribuțiile potrivite. Un astfel de exemplu este ”Joacă-te cu focul!”

Când Ella îl întâlnește pe Abel, viața ei se schimbă radical. În mrejele acestei iubiri enigmatice, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina și banii. Începută dintr-un pariu, relația lor se va transforma curând într-o pasiune devorantă. Cu Stacy Martin și Tahar Rahim în rolurile principale, ”Joacă-te cu focul!” a avut premiera la Cannes în 2018 în cadrul secțiunii Quinzaine des Realisateurs și poate fi văzut la cinema în România de pe 17 mai.

”Burning” este premiera din această lună care are scenariul bazat pe un text al cunoscutului autor Haruki Murakami. Tradus pe românește ”În flăcări” filmul prezintă povestea lui Jongsu, un tânăr curier, dă din întâmplare peste Haemi, o tânără care locuia cândva în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben, un tip misterios pe care l-a întâlnit în călătorie. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit. Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut”, ”În flăcări” este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete

O ultimă recomandare astăzi: ”John Wick: Război total”. Cea de-a treia parte a celebrei francize îl găsește pe infailibilul asasin John Wick (Keanu Reeves) într-o nouă situație la limita imposibilului, despre ce este vorba vom afla vineri pe 17 mai.

Un articol de Bianca Ioan

Search

martie, 2024