LIBREX Iași 2019

”Primăvara cărților la Iași” propune, de pe 15 până pe 19 mai, patru zile de răsfăț literar. Aproape ca o petrecere pentru iubitorii de carte, în fiecare an Librex Iași adună editori, autori și cititori în același loc pentru întâlniri valoroase, ca un spectacol colorat al cărților care anul acesta se desfășoară la Atrium Palas Mall.

Ediția cu numărul 27 – da, de 27 de ani se face târgul de carte Librex la Iași – va debuta cu un recital vocal – instrumental, producție lansată de Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași, miercuri, 15 mai de la 10:30. Iar organizatorii, echipa SedCom Libris au pregătit și alte evenimente frumoase pentru publicul de pretutindeni.

Lansări de carte în prezența autorile sunt dintre cele mai populare și așteptate momente, printre ele, editura Humanitas vă invită pe 17 și 18 mai la Târgul de carte Librex Iași să îi întâlniți pe scriitorii Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu și Alina Pavelescu, pe istoricul Florin Cîntic și pe prof. dr. Lăcrămioara Petrescu. Evenimentele vor avea loc în Agora Ex Libris – La Fântână, zona I de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0.

Tot în cadrul Librex, anul acesta, avem acces la spectacolul poetic ”Free poets Society” la care vor participa 70 de poeți din 22 de țări și la alte zeci de alte evenimente editoriale și lansări de carte, discuții tip podium, dialoguri și dezbateri pe diverse teme, workshop-uri destinate industriei creative, prelegeri specializate focalizate pe relaţia dintre autor, editor și difuzor, lecturi publice, recitaluri poetice și muzicale.

La ”primăvara cărților la Iași” publicul poate alege cărți dintre cele mai diverse domenii: beletristică, artă, ştiinţă şi tehnică, mass-media şi comunicare, medicină, psihologie, religie, istorie, cărți pentru copii și multe alte; între 15 și 19 mai ne întâlnim la Pallas pentru un adevărat shoping literar.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024