”Olga” de Bernhard Schlink – noutate

Ce încântare să descoperi povești de viață în pagini de cărți scrise cu pasiune! Departe de patetismul liric al unei astfel de afirmații, recomandarea literară de azi se încadrează în categoria volumelor de proză pe care nu le uiți ușor. ”Olga” de la autorul bestseller-ului ”Cititorul” publicat tot la Polirom și apreciat ca unul dintre cele mai bine cotate romane de dragoste.

În ceea ce privește noutatea editurii, ”Olga” adună în aproape 300 de pagini viața unei femei curajoase. Cel mai recent roman al lui Bernhard Schlink o are în prim plan pe Olga ”ce-si trăiește iubirea imposibilă pe parcursul unui interval istoric cuprins între finele secolului al XIX-lea și anii 1970 în Germania. Olga este o poveste despre iubire și singurătate, despre forță și neputință, despre certitudine și rătăcire, despre tensiunea care se naște între istoria personală si istoria comuna a unei națiuni ce traversează două războaie mondiale devastatoare. Imaginea personajului central se întregește și capătă treptat profunzime prin împletirea celor trei părți ale cărții, cu trei perspective narative distincte, urmărind evoluția Olgăi Rinke și neașteptatul deznodământ al poveștii ei.”

O descriere care, auzită la radio, sau citită chiar în librărie poate fi un real call to action. S-a scris despre carte că e ”o nebunie de carte”, ba chiar a fost numită capodoperă. Având în vedere că martie rămâne, în conștiința colectivă, luna dedicată femeii, un volum despre destinul unui personaj feminin atât de puternic ca Olga merită toată atenția noastră, pentru că nicicând nu e prea târziu pentru un cadou cu stil literar memorabil.

Un articol de Bianca Ioan

Search

martie, 2024