”After”, Klimt și Avangers în aceeași propoziție

Ce zici? Merge la început de weekend un film de dragoste? ”After” are premiera în această seară în toate cinematografele din țară. În regia lui Jenny Gage, filmul este bazat pe un roman semnat de Anna Todd, ”După ce te-am întâlnit” care spune povestea unei tinere care se indrăgostește de un băiat cu un secret întunecat, cei doi intrând într-o relație furtunoasă.

Pe de altă parte, tot astăzi este programată apariția cinematografică a documentarului care îi are în centru pe controversatul artist Gustav Klimt și pictorul austriac Egon Schiele, două nume importante din istoria artelor vizuale prezentate în acest documentar în contextul Vienei din anul 1918. Odată ce zgomotul tunurilor din Primul Război Mondial a disparut, în inima Europei Centrale, la Viena, o epocă glorioasă se apropria de final. ”Klimt & Schiele – Eros și Psyche” – scandaluri, vise și obsesii în epoca de aur a Vienei. Documentarul povestește acest sezon extraordinar: un moment magic pentru artă, literatură și muzică, în care circulă noi idei, Freud descoperă mișcările psihicului, iar femeile încep să-și revendice independența.

În cele din urmă, vă reamintesc că ”Avengers: Endgame” va avea premiera la finalul lunii, chiar înainte de Paști, iar pentru asta, pe 25 aprilie este anunțat un maraton Avangers. 330 de minute de film – evenimentul „Maratonul Avengers” propune cinefililor urmărirea consecutivă a filmelor Răzbunătorii: Războiul infinitului 3D și Răzbunătorii: Sfârşitul jocului 3D, în cinematografele selectate. În ”Războiul infinitului”, Răzbunătorii aveau să cunoască puterea lui Thanos. Posesor acum al celor șase giuvaeruri care îl transformă într-o creatură omnipotentă și omniscientă, Thanos se întoarce pe Terra pentru a-i nimici o dată pentru totdeauna pe Iron Man, Hulk, Thor și aliații lor. Ce a reușit și cum continuă povestea Răzbunării din seria ”Avangers” aflăm pe 25 și 26 aprilie.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024