Francezii și Westernul sau despre ”Frații Sisters”

”Frații Sisters” este un film care a apărut anul trecut și care ajunge în cinematografele din România săptămâna aceasta, mai exact vineri, pe 19 aprilie. Începutul de week-end poate fi un bun motiv de petrecut la cinema, așa că ” Les frères Sisters” (titlu original) e recomandarea noastră de comedie cu western, aventuri și alte drame.

Filmul este, în mare parte producție franceză, dar parțial s-a filmat și în țara noastră, dar și în Belgia, Spania și extra – european, în America. Cu Joaquin Phoenix și John C. Reilly protagoniști ”Frații Sisters” propune întreaga acțiune a filmului în Statele Unite ale Americii, în anul 1850, și urmărește povestea căutătorului de aur Hermann Kermit Warm – interpretat de Jake Gyllenhaal, care este urmărit prin Deșertul Oregon, în drumul său spre San Francisco, de doi asasini notorii: Eli (John C. Reilly ) și Charlie Sisters (Joaquin Phoenix). Scenariul filmului are la bază romanul cu același nume al lui Patrick DeWitt.

Ce este important de știut este că pelicula prezintă o poveste western înțeleasă de producători dintr-o țară profund europeană, pe scurt am putea spune filmul răspunde la întrebarea: Cum au înțeles francezii că ar fi Cowboy(i) și drumurile lor prăfuite? Răspunsul poate fi formulat după vizionarea de pe 19 aprilie în cinematografele din România.

Despre ”Frații Sisters” s-a scris deja că ar fi un ”Western cu elemente de dramedie”, în același timp ”filmul este o încercare îndrăzneaţă pentru regizorul francez Jacques Audiard, care nu merge pe tiparul westernurilor tradiţionale, ci combină stilul dramatic şi complexitatea personajului care reprezintă marca lui” aici fiind amintite alte producții semnate de același nume, precum ” Un prophète” sau ”De battre mon coeur s’est arrêté” De văzut și de confirmat, sau nu despre cea mai recentă producție semnată de Jacques Audiard.

Un articol de Bianca Ioan

Search

mai, 2024