Vrei sa inveti sa zbori?

Aeroclubul „Alexandru Matei” Iasi doreste sa anunte deschiderea oficiala a perioadei de inscrieri la cursurile teoretice si practice pentru obtinerea licentelor de parasutist si pilot planor. Gratuit pentru tinerii cu varstele cuprinse intre 16 – 23 ani. Aeroclubul „Alexandru Matei” Iasi ofera gratuitatea cursurilor pentru ambele discipline in limita locurilor disponibile. Locurile gratuite se ocupa in ordinea mediilor, in urma examenului de finalizare a cursului teoretic.

Programul de desfasurare a sesiunii de inscrieri la cursuri pentru anul 2015 va fi in perioada 12 Ianuarie – 13 Februarie.

Va prezentam in continuare cateva informatii despre cursuri, procedurile si cerintele de inscriere.

1. Curs de pregatire in vederea obtinerii licentei de pilot planor, a calificarii de clasa planor si calificarii pentru metoda de lansare remorcaj automosor / remorcaj avion
Cerintele de admitere la curs:
– varsta minima de 15 ani impliniti la inceperea programului teoretic de instruire si minim 16 ani impliniti la data inceperii pregatirii practice in zbor.
– sa corespunda cerintelor antropometrice: baieti si fete: inaltime minima 155 cm, inaltime maxima 190 cm, greutate minima 45 kg, greutate maxima 100 kg;
Durata cursului poate fi de maxim 3 ani, in functie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate si a conditiilor meteo.
In ce consta cursul? Consta in doua module, cursul de pregatire teoretica si cel de pregatire practica. Cursul teoretic consta in parcurgerea in minim 60 de ore a 9 materii. Modulul practic consta intr-un program de pregatire la sol de minim 7 ore si un program de pregatire in zbor care cuprinde un minim de 10 ore si 25 de minute totalizand un numar de minim 72 de zboruri.
Cursul este disponibil in regim de gratuitate (numar limitat de locuri) si pe baza de contract.

2. Curs de pregatire in vederea obtinerii licentei de parasutism si a calificarii de clasa parasuta aripa

Cerintele de admitere la curs:
– varsta minima de 15 ani impliniti la inceperea programului teoretic de instruire si minim 16 ani impliniti la inceperea pregatirii practice in salt.
– sa corespunda cerintelor antropometrice: baieti si fete: inaltime minima 155 cm, inaltime maxima 190 cm, greutate minima 45 kg, greutate maxima 100 kg;
Durata cursului poate fi intre 14 zile si 2 ani, in functie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate si a conditiilor meteo.
In ce consta cursul? Consta in doua module, cursul de pregatire teoretica si cel de pregatire practica. Etapele de parcurgere a cursului sunt prezentate mai jos. Cursul teoretic consta in parcurgerea in minim 42 de ore a 7 materii. Modulul practic consta intr-un program de pregatire la sol de minim 12 ore si un program de pregatire in salt care cuprinde un minim de 25 de salturi. Baremele pentru testarea aptitudinilor fizice in vederea admiterii in curs sunt:
Baieti: – alergare 50 m plat sub 8,1 secunde
– alergare rezistenta semifond 1000m sub 3,46 minute
– saritura in lungime de pe loc minim 1,72 m
– flotari la sol, minim 25 buc
– tractiuni, minim 10 buc
Fete: – alergare 50 m plat sub 8,9 secunde
– alergare rezistenta semifond 800m sub 3,31 minute
– saritura in lungime de pe loc minim 1,42 m
– flotari la sol, minim 10 buc
– tractiuni, minim 5 buc
Cursul este disponibil in regim de gratuitate (numar limitat de locuri) si pe baza de contract.

In urma obtinerii licentei de parasutist si pilot planor, Aeroclubul Romaniei ofera posibilitatea continuarii pregatirii gratuite prin includerea in loturile judetene.

Pregatirea in cadrul loturilor judetene se axeaza pe obtinerea de performante in cadrul sporturilor aeronautice specifice fiecarei discipline si de aceea se supune unui proces de selectie continuu.
Va asteptam la zbor!

Search

septembrie, 2024