Producția ieșeană „Ocupat”, pe lista celor mai bune scurtmetraje europene ale anului 2015

Scurtmetrajul „Ocupat”, regizat de Octav Chelaru, a fost inclus în „Top 5 scurtmetraje europene ale anului 2015”, clasament publicat de către Cineuropa Shorts cu ocazia Zilei Internaționale a Filmului Scurt (21 decembrie 2015).

Clasamentul este format din selecțiile mari festivaluri (Sundance, Veneția, Londra și Oberhausen), precum și ale marilor cineaști, producători și jurnaliști. Cineuropa Top 5 European Shorts of the Year a lansat provocarea profesioniștilor din lumea filmelor scurte și a adunat selecțiile acestora într-un clasament al celor mai bune scurtmetraje europene ale anului 2015.

 Scurtmetrajul „Ocupat” a fost selecționat de către Massimiliano Nardulli, programator festival în cadrul Arcipelago – Festival Internazione di Cortometraggi e Nuove Immagini din Italia, care și-a motivat alegerea astfel:  „Acest film confirmă că România este în continuare o țară a regizorilor tineri foarte talentați și este timpul să căutăm noi cineaști interesanți în toată țara. Octav Chelaru din Iași este unul dintre ei. Cu <<Ocupat>> și-a confirmat calitatea de regizor.”

Alte producții românești care au fost selectate, alături de „Ocupat”, se numără și cele regizate de Radu Jude, Adrian Sitaru, Andrei Crețulescu. Clasamentul complet poate fi vizualizat aici: http://shorts.cineuropa.org/sh.aspx?t=article&t2=news&did=303063 .

În luna octombrie a acestui an, scurtmetrajul „Ocupat” a primit premiul pentru cel mai bun film românesc în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Timishort. Filmul îi are în distribuție pe actorii ieșeni Delu Lucaci, Alex Iurașcu, Anne-Marie Chertic și Ionuț Cornilă, iar coproducător este Lucian Dan Teodorovici, cunoscut regizor și scenarist.

Search

mai, 2024