Ciuc Premium şi ALIAT au mixat gustul bun al berii cu mesajul unui consum responsabil

Primul program de reducere a efectelor consumului excesiv de alcool din România, creat de ONG-ul ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) şi Ciuc Premium, a fost implementat la Padina Fest, între 31 iulie şi 4 august. Primul program de Harm Reduction a reuşit nu numai să transmită cu success mesajul de a consuma Ciuc Premium într-un mod responsabil, dar şi să implice participanţii la festival în activităţi interactive şi educative despre asumarea deciziei de a consuma responsabil alcool şi alegerile responsabile.

Bilanţul după 5 zile de muzică:
– Peste 700 de oameni au vizitat Cortul de Chill ALIAT.
– Peste 300 de participanţi la festival au vrut să afle mai multe despre comportamentul lor de consum şi au completat testul AUDIT, dezvoltat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
– Specialiştii ALIAT au oferit 60 de ore de consiliere gratuită.

Mesaje precum “Muzica în exces e bună, băutura doar cu moderaţie” sau “Muzica se mixează bine,băuturile nu” au atras publicul festivalului la Cortul de Chill ALIAT. Aici, ei au urmat sesiuni de terapie prin artă, au primit consiliere medicală şi psihologică gratuită, s-au relaxat în hamacuri şi au aflat informaţii atractive despre consumul responsabil de alcool. Atmosfera relaxantă şi deschiderea specialiştilor ALIAT au asigurat eficienţa primului program de reducere a efectelor consumului excesiv de alcool organizat în România la un festival de muzică.

Despre ALIAT

www.alcohelp.ro
www.aliatong.ro
Aliant a pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizatie non-guvernamentala si non-profit, o asociatie formata din specialisti în sanatate mintala (psihiatri si psihologi, asistenti sociali si asistenti medicali).
A fost înfiintata în 1993 cu scopul de a dezvolta programe de prevenire si tratament pentru problemele asociate consumului de alcool si droguri. In august 2011, ALIAT a deschis în Bucuresti si Targovis te primele 2 centre care ofera tratament si sprijin gratuit pentru reintegrarea sociala a persoanelor cu un consum problematic de alcool si familiile acestora.

In prezent, aceste 2 centre ofera servicii sociale si tratamente complexe complet gratuite pentru probleme legate de abuzul s i dependent a de alcool.

Despre HEINEKEN România şi Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future”

Parteneriatul dintre HEINEKEN Romania si ALIAT face parte din Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future”.
Aceasta reprezinta angajamentul pe termen lung de a aduce o contributie pozitiva mediului, societatii si comunitatilor în care HEINEKEN îsi desfasoara activitatea.
HEINEKEN este cel mai mare berar din Europa si al treilea din lume în termeni de volum.

Search

decembrie, 2022