AeroNautic Show debuteaza sambata la Iasi

Sambata 17 august incepand cu ora 15.00, pe Lacul Aroneanu se va desfasura AeroNautic Show, un spectacol unic in Romania ce va avea loc in premiera in zona Moldovei.

 

Iacarii Acrobati reprezinta singura formatie privata de acrobatie aeriana din Romania. Formatia este cunoscuta in lume cu numele de AEROBATIC YAKKERS si participa anual, cu avioanele Yak 52, la peste 30 de demonstratii aeronautice in Romania, Europa si mai nou chiar pana in Orientul Mijlociu.

Pilotul Ioan POSTOLACHE este Cap Formatie, are 46 ani si peste 5000 de ore de zbor la bordul a peste 10 tipuri de avioane, fiind  fost component al Lotului National de Acrobatie al Romaniei. El este cel care a intemeiat formatia Hawks of Romania, in prezent fiind Pilot Instructor la scoala de zbor Regional Air Services.

Pilotul Dan CONDERMAN are 40 ani si peste 7000 ore de zbor fiind si el Fost component al Lotului National de Acrobatie si in prezent Pilot Comandant Boeing 737, Line Training Captain.

 

“Reamintim ca AeroNautic Show Iasi 2013 este cea de a V-a editie a festivalului AeroNautic Show – festival anual dedicat domeniilor aerian si nautic si prima editie realizata in zona Moldovei. In cele peste 5 ore de spectacol AeroNautic legatura intre aer si apa se va face printr-o suprapunere eleganta a evolutiilor nautice si a celor aeriene astfel incat spectatorul nu va sesiza momentele de trecere dintre cele doua medii atat de diferite.” a declarat Doamna Diana DUMITRACHE, Presedinte al Asociatiei Aeronautice Romane

 

Consiliul Judetean Iasi este principalul organizator al evenimentului, alaturi de  Asociatia Aeronautica Romana, Aeroportul Iasi si Aeroclubul Romaniei.

 

“Intrarea este libera pentru public, va fi un eveniment cu adevarat spectaculos. Pasionatii de aviatie din intreaga tara dar mai ales din zona Moldovei sunt asteptati la Iasi. AeroNautic Show este singurul spectacol care combina cele doua elemente, aerul si apa iar Iacarii Acrobati sunt singurii din tara care fac si show de crepuscul” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

 

Programul detaliat, harta locatiei si alte informatii interesante pot fi accesate pe site-ul oficial al spectacolului,  www.aeronauticshow.ro

Search

octombrie, 2022