84 de ani de Jacqueline Kennedy Onassis

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis a fost sotia celui de-al 35-lea Presedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy si a servit ca Prima Doamna in timpul presedentiei lui din 1961 pana la asasinarea din 1963. Mai tarziu s-a casatorit cu Aristotele Onassis din 1968 pana la decesul acestuia in 1975.  

Jacqueline a petrecut primii doi ani de facultate la Vassar College din Poughkeepsie, New York, iar intre 1949-1950 in Franţa, la Universitatea din Grenoble si Sorbona in cadrul unui program prin Smith College. La intoarcerea acasa in Statele Unite, ea s-a transferat la Universitatea George Washington din Washington DC.  

A fost cea care a promovat si facut cunoscut stilul costumelor deux-pieces in stil Chanel, sarafanele fara maneci cu croiala in „A”, trenciurile evazate, manusile elegante, gentile plic, dar si cunoscutii ochelari de astazi supradimensionati. La sfarsitul anului 1961, Jackie a fost numita Femeia Anului de revistele din intreaga lume. Amestecand valorile lumii vechi cu cele ale lumii noi, ea a dorit sa prezinte americanii drept o natiune moderna si sofisticata. Se spune ca acela a fost momentul in care moda s-a apropiat cel mai mult de politica.  

Ca vaduva a lui JFK, Jackie a continuat sa fie una dintre cele mediatizate celebritati ale lumii. In 1968 s-a casatorit cu magnatul grec Aristotele Onassis. Dupa moartea acestuia, si-a reluat cariera si a devenit editor la Viking Press si ulterior la Doubleday. S-a implicat in activitati caritabile si civile, adunand fonduri pentru consolidarea sau renovarea unor edificii de marca cum ar fi districtul de teatru Broadway, Conservatorul din Central Park sau aripa egipteana a Muzeului Metropolitan.  

In 1993, Jacqueline Kennedy Onassis a fost diagnosticata cu limfom non-Hodgkin. Un an mai tarziu, pe 19 mai 1994, Jacqueline a decedat.

   

Sursa: www.cinemarx.ro  
Sursa foto: www.shoera.com

Search

aprilie, 2024