Atentat cu bomba la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi

In aceasta dimineata (n.r. 8 iulie 2013), politistii au dus la audieri un tanar care a amenintat ca detoneaza o bomba in Facultatea de Telecomunicatii, din cadrul Universitatii „Gheorghe Asachi” din Iasi.  

Potrivit martorilor, in jurul orei 09.00 un barbat a intrat in Amfiteatrul P6, corpul A, de la Universitatea Tehnica „Gheoghe Asachi”, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si a amenintat ca are o bomba. In sala se aflau 40 de studenti si patru cadre didactice. Martorii spun ca au auzit un zgomot puternic si s-a creat panica. Decanul Facultatii, Bogdan Ion, care se afla in sala in care a intrat barbatul, a declarat ca a discutat cu acesta si a incercat sa il convinga sa nu puna in practica amenintarile, spunandu-i sa il ia pe el ostatic, insa barbatul a spus ca nu are ce sa discute si ca vrea sa vina Politia.  

Pentru a fi mai credibil, individul a apasat pe buton. Doi dintre studentii aflati in sala au reusit sa il imobilizeze pe barbat si au sunat la 112, iar la scurt timp acesta a fost retinut si dus la Politie, unde este audiat. In prezent se fac verificari pentru a se stabili identitatea barbatului si despre ce tip de exploziv este vorba.  

In acest moment, Corpul A al universitatii a fost evacuat. Politisti, pirotehnisti, jandarmi si lucratori SRI verifica cladirea pentru a fi siguri ca nu mai existe si ate bagaje cu explozibil ascunse prin universitate. Zona a fost incercuita, iar statia de tramvai a fost mutata temporar.   

UPDATE: Barbatul care a detonat bomba in aceasta dimineata are la activ noua internari la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola. Stan Oliver Florin, in varsta de 38 de ani, a fost externat ultima oara pe 1 aprilie. Incepand din 2006, el este pacientul unitatii medicale, din cauza unor „tulburari de schizofrenie paranoida”, a declarat pentru AGERPRES, dr. Lucian Burlea, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola. Conform medicului, in cazul in care nu isi iau medicatia la timp, astfel de pacienti sufera de halucinatii sau deliruri urmate de tentative de suicid ori crime.

Sursa: www.evz.ro / www.ziaruldeiasi.ro / www.agerpres.ro
Sursa foto: www.replicaonline.ro

Search

mai, 2024