Trei zile de Hitchcock la ArtHouse Central

ArtHouse Central pregateste o noua surpriza cinefililor din Iasi – patru dintre cele mai importante filme semnate de regizorul britanic Alfred Hitchcock vor fi proiectate la ArtHouse Central in perioada 12-14 iulie 2013.  

Maestrul suspansului, asa cum era supranumit Alfred Hitchcock, a intrat in lumea cinematografiei inca din timpul studentiei, in 1920 cand, ocazional, facea afise pentru filmele mute care rulau in Famous Players Lasky. Job-ul temporar s-a transformat in pasiune pentru cinematografie, iar in scurt timp Hitchcock a inceput sa lucreze ca monteur, regizor artistic si scenarist in filmele lui Donald Crisp si Hugh Ford. Abia in 1925 Alfred Hitchcock semneaza primul film ca regizor principal, „The Pleasure Garden”, o productie germano-britanica extrem de populara. Cativa ani mai tarziu, in 1929, Hitchcock a facut „Santajul”, primul film cu sonor din Anglia.  

Castigatoare a numeroase premii Oscar si nominalizate la zeci de alte festivaluri internationale de film, peliculele semnate de Hitchcock care vor rula in salile de cinema ale Arthouse Central sunt: „Rear Window”, „Vertigo”, „The Birds” si „Psycho”. Iesenii vor avea asadar ocazia de a vedea pe marile ecrane patru capodopere cinematografice intrate in istoria cinematografiei.  

Program

  • Vineri, 12 iulie – de la ora 18.00: „Rear Window” .

  • Sambata, 13 iulie de la ora 16.30: „Vertigo”; de la ora 19.30: „The Birds”.

  • Duminica, 14 iulie – de la ora 19.00: „Psycho”.

 

Sursa si credit foto: www.arthousecentral.ro

 

Search

aprilie, 2024