1.031 km aerieni, doar pe jos sau cu parapanta!

A mai ramas doar o saptamana pana cand Toma Coconea, reprezentantul Romaniei la Red Bull X-Alps, va lua startul in cea mai dificila competitie de adventure din lume. Timp de o luna Toma s-a antrenat pe traseu, incercand sa puna la punct cea mai buna strategie pentru cursa. Inainte de a pleca, Toma a mai facut fata unei provocari. Aflat la antrenamente in Carpati, Toma l-a intalnit pe Martin Freinademetz, mastermind-ul Red Bull Romaniacs, cel care verifica traseul pentru cea de a 10-a editie a celui mai greu raliu de endurodin lume. Cei doi s-au provocat unul pe celalalt, luandu-se la intrecere pana pe varful unui versant. Cine a castigat? Cel ajutat de caii putere (Martin) sau cel care si-a folosit propria forta (Toma)?  

Un aer de entuziasm si speranta a inceput sa pluteasca deasupra Salzburg-ului, orasul din care pe 7 iulie 2013, 31 de atleti din 21 de tari se vor alinia pentru a lua startul  in cea mai grea provocare din viata lor. Este startul unei calatorii chinuitoare de 1.031 de km aerieni, care strabate Muntii Alpi si se sfarseste in Monaco. Pe parcursul acesteia, atletii se vor confrunta cu vreme rea, oboseala si durerea.  

Sportivii au in fata o competitie care le va testa limitele, spune Hannes Arch, mastermind-ul Red Bull X-Alps:  „Nu este doar o provocare fizica. Este vorba despre corp si minte. Atletii trebuie sa functioneze la cote maxime timp de 18 ore, timp de mai bine de 10 zile. Este o adevarata aventura!”

Focul de arma care va da startul competitiei se va auzi pe 7 iulie, la ora 12.30 (ora Romaniei), in Piata Mozard din Salzburg. Fanii isi pot urmari preferatii datorita tehnologiei GPS de ultima ora. Red Bull Mobile Live Tracking le ofera fanilor si suporterilor sansa de a urmari cursa in timp real, inclusiv pe smartphone sau tableta. De asemenea, informatii despre vreme vor fi disponibile cu ajutorul wetter.tv, harti 3D si update-uri in timp real. Asta pentru a putea fi cat mai aproape de realitatea cursei.  Urmariti cursa live pe www.redbullxalps.com, Facebook si Twitter

     

DESPRE RED BULL X-ALPS

Red Bull X-Alps 2013 este la cea de a sasea editie a celei mai grele competitii de adventure din lume. Incepe pe 7 Iulie si vor lua startul 31 de atleti din 21 de tari care vor parcurge peste 1.000 km aerieni peste Alpi, de la Salzburg la Monaco, atingand 10 puncte obligatorii, cat se poate de repede.  Fiecare kilometru trebuie parcurs fie pe jos, fie cu parapanta, niciun mijloc motorizat nefiind acceptat in aceasta competitie.  

Fiecare echipa este formata dintr-un atlet si doi suporteri. Echipa Romaniei este formata din Toma Coconea (atletul), Daniel Pisica (suporterul principal) si Adrian Miclea (suporterul secundar).  Nu este permisa niciun fel de asistenta tehnica din afara echipei. Atletii concureaza zilnic intre 05:00 si 22:30. Conform ultimelor reguli, sportivilor le este permis sa foloseasca un ”Night Pass”, care le va permite sa mearga pe jos si in perioada de odihna, intr-o singura noapte pe intreaga durata a concursului.  

Competitia necesita o experienta vasta in parapantism si anduranta – nu este ceva neobisnuit ca atletii sa parcurga pe jos 100 km/zi. La editia precedenta, doar 2 atleti au reusit sa termine cursa (Christian Maurer, castigatorul) si Toma Coconea, care s-a clasat pe pozitia a doua.

Search

aprilie, 2024