54 de ani de Marc Cohn

Marc Craig Cohn este un cantaret de folk si rock celebru pentru melodia sa „Walking In Memphis”.  Cohn s-a nascut la 5 iulie 1959, in Cleveland, Ohio. In adolescenta, Cohn a fost inspirat de vocile generatiei sale, avandu-i ca idoli pe Van Morrison, Joni Mitchell, Jackson Browne si Paul Simon. In liceu, Cohn a invatat sa cante la chitara, la pian si a inceput sa scrie versuri pentru cantece.  

Dupa un inceput timid prin baruri si cafenele, Cohn  s-a mutat la New York, unde a inceput sa lucreze ca pianist pentru diferiti artisti, printre care si Tracy Chapman. In 1991, Cohn reuseste sa lanseze primul sau album solo, „Marc Cohn”, un mare succes, datorita hitului „Walking in Memphis”. In acelasi an, Cohn a castigat primul sau Grammy la categoria „Best new artist”, in fata lui Seal si a formatie Boyz II Men. In mai 1993, Marc a lansat al doilea album de studio „The Rainy Season”, la care a lucrat cu voci importante ale muzicii precum David Crosby, Graham Nash si Bonnie Raitt. Albumul a ajuns pe locul 63 in clasamentul albumelor. Abia in 1998, artistul revine cu un al treilea album, „Burning the Daze”.

In august 2005, Cohn a fost impuscat in cap in timpul unei tentative de furt auto in Denver, Colorado, insa a avut mare noroc pentru ca glontul nu i-a penetrat craniul. Cohn a fost internat in spital si eliberat a doua zi. In 2006, a lansat compilatia „The Very Best of Marc Cohn”, iar in 2007 a fost scos pe piata albumul „Join Parade”, cu care artistul a realizat un turneu de peste 150 de spectacole in intreaga tara.

In 2010, Cohn a revenit cu albumul „Listening Booth: 1970”, o colectie de cover-uri care acopera o gama larga de stiluri muzicale, de la rock si soul, pana la folk si pop.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.ro.wikipedia.org
Sursa foto: www.heyreverb.com

Search

aprilie, 2024