Incepe festivalul FIE!

Festivalul International al Educatiei – FIE Iasi dezvolta un camp cultural nou si inscrie Iasul in randul celor mai creative orase din Europa printr-un concept nou, acela de „educatie, cultura si arta in aer liber” si, mai ales, „educatie prin entertainment”.

Dimensiunea educativa a festivalului se reflecta in conceptul, structura si programul evenimentului, dar si in maniera de organizare: accentul este pus pe colaborare, comunicare, libertate, intalnire, schimb de experienta si de idei, educatie, cultura urbana, lectura, divertisment si diversitate. Printr-un program exceptional de evenimente care stimuleaza participarea intregii societati, dar si creativitatea individuala, FIE Iasi se va plasa in portofoliul de proiecte majore din dosarul de candidatura a Iasului la titlul de „capitala culturala europeana”.

FIE Iasi are la baza ideea de spatiu cultural deschis si de diversitate si ofera posibilitatea intaririi cooperarii in domeniul cultural si promovarii dialogului permanent la nivel european. Festivalul ofera vizitatorilor posibilitatea de a intra in contact cu personalitati din lumea culturii intr-o atmosfera relaxanta, atat in spatii conventionale, cat si in spatii neconventionale.

FIE imbogateste imaginea Iasului de oras deschis al artelor si al educatiei, iar structura festivalului va combina activitatile cultural-artistice cu cele de petrecere a timpului liber. Evenimentele festivalului se vor desfasura in mai multe locatii in oras, reunind in fiecare an, timp de 10 zile, un mare numar de vizitatori din regiune si din intreaga tara.

Gasiti aici brosura Festivalului International al Educatiei Iasi, cu toate evenimentele programate pentru saptamana 14-23 iunie 2013!

Si daca e sa fie, sa FIE in orasul nostru drag! 

Sursa si credit foto: www.fieiasi.ro

Search

aprilie, 2024